Marmara Denizi’nde Şaşkınlık Yaşatan Olay, Caretta Caretta Kıyıya Vurdu

Büyükçekmece'de kıyıya vuran deniz kaplumbağası caretta carettanın cansız halini görenler hem şaşkınlık hem de üzüntü yaşadı.

Büyükçekmece'de kıyıya vuran deniz kaplumbağası caretta carettanın cansız halini görenler hem şaşkınlık hem de üzüntü yaşadı. Marmara Denizi'nde nadiren de olsa görülen caretta carettanın ölüsü belediye ekipleri tarafından alındı.

Olay, dün akşam üzeri Büyükçekmece Mimar Sinan kıyılarında yaşandı. Marmara Denizi'nden geldiği düşünülen ve nesli tükenmekte olan caretta caretta ölüsü Mimar Sinan kıyısına vurdu. Durumu gören vatandaşlar, Büyükçekmece Belediyesi ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen ekipler, deniz kaplumbağasını incelemek üzere aldı.

Nesli tükenmekte olan caretta carettaların Hatay, Mersin ve Antalya kıyılarında yaşadığı bilinirken Marmara Denizi'nde nadiren de olsa görülüyor. Ölü olarak kıyıya vuran caretta carettanın yine denizlerdeki plastik atıkları yiyerek öldüğü ekipler tarafından tahmin ediliyor.

İlk yorum yazan siz olun
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Yaşam Haberleri