12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Haftası çerçevesinde Rize Valiliği adına İl Milli Eğitim Müdürlüğünün görevlendirdiği Rize Kız Teknik ve Meslek Lisesi tarafından hazırlanan programa, Rize Valisi Seyfullah HACIMÜFTÜOĞLU, Rize Vali Yardımcısı Mustafa ERKAYIRAN, Rize Garnizon Komutanı Kıdemli Albay Turhan Talu, Rize Emniyet Müdürü Şammaz DEMİRTAŞ , Rize Özel İdare Genel Sekreteri ve Pazar Kaymakamı Ümit Hüseyin GÜNEY ile birlikte çok sayıda davetli ve öğrenciler katılımıyla İsmail Kahraman Kültür Merkezinde yapılan törenle kutlandı.
Program Rize Valiliği tarafından programa katılan öğrencilere Mehmet Akif’in Safahat isimli şiir külliyatının gençler için düzenlenmiş özü adlı kitap dağıtıldıktan sonra, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile devam edildi. Öğretmenimiz Nuray ÇAYLAK davetlilere Mehmet Akif ERSOY’ u anlatırken herkes duygulandı. Rize Valisi Seyfullah HACIMÜFTÜOĞLU günün anlam ve önemi ile ilgili konuşmasını yaparak, Mehmet Akif ERSOY’ un yazmış olduğu İstiklal Marşı varolduğu sürece Türkiye Cumhuriyeti`nin bir daha İstiklal Marşı yazmak zorunda kalmayacağını ifade etti.
Rize Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan “ Mehmet Akif ve İstiklal Marşı” adlı oratorya beğeniyle izlendikten sonra ,Mehmet Akif ERSOY’ un bilinmeyen yönleri ile “Mehmet Akif” adlı tiyatro izlendikten sonra , Şiir ve Komposizyon Yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri verildi.
Rize Kız Teknik ve Meslek Lisesi tarafından 12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Programı kapsamında Resim Öğretmeni Esra AL ve Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğrencilerinin Mehmet Akif Ersoy’a ait şiirlerin oluşturduğu mini resim sergisi davetliler tarafından beğeniyle karşılandı.