“Çalışma Hayatında Milli Seferberlik” Programı kapsamında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Müsteşar Yardımcısı Mazhar Yıldırımhan, Sosyal Güvenlik Kurumu Başkan Yardımcısı Dr. Orhan Koç ve İŞKUR Fon Yönetimi Daire Başkanı Fazlı Küçük ile beraberindeki heyet Rize’de bir dizi temaslarda bulundu.
Program kapsamında ilk olarak Rize Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (RESOB)’u ziyaret eden Sosyal Güvenlik Müsteşar Yardımcısı Mazhar Yıldırımhan ve beraberindeki heyet, ardından Cumhuriyet Caddesinde esnaf ziyaretlerinde bulundu. Ziyaretlerde “Çalışma Hayatında Milli Seferberlik Programı” ile işverenler ve iş arayanların bir araya getirilerek istihdamın artırılmasını hedeflediklerini belirten Müsteşar Yardımcısı Yıldırımhan, teşviklerle ilgili bilgilendirmede bulunarak esnaflardan istihdam sayısında artış yapmaları halinde elde edecekleri kazanımlardan bahsetti.
Ziyaretleri kapsamında Doğuş Çay’ın aynı cadde üzerinde bulunan ofisine de ziyaret gerçekleştiren Yıldırımhan, burada firma yetkilileriyle görüştü, İŞKUR ve sosyal güvenlik kurumunun teşviklerini anlattı. Firma bünyesinde yaklaşık 1200 kişinin istihdam edildiğini öğrenen Yıldırımhan, firmanın personel sayısında yüzde 10 artış yapması halinde “Çalışma Hayatında Milli Seferberlik” Programı ile 40 Bin Tl kazanç elde edeceğini kaydederek, firma yetkililerinden istihdamı artırmasını talep etti.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Müsteşar Yardımcısı Mazhar Yıldırımhan, Sosyal Güvenlik Kurumu Başkan Yardımcısı Dr. Orhan Koç ve İŞKUR Fon Yönetimi Daire Başkanı Fazlı Küçük, esnaf ziyaretlerinin ardından Hapeloğlu Alışveriş Merkezi ve Safran Cafe Restaurant çalışanlarıyla aynı işyerinde öğle yemeğini birlikte yedi. Burada işçilerle bir müddet sohbet eden Müsteşar Yardımcısı Yıldırımhan ve beraberindeki heyet daha sonra Cuma Namazını Yeni Orta Camide kıldıktan sonra Rize’deki programlarına devam etmek üzere Çayeli ilçesine hareket etti. Yıldırımhan, akşam saatlerinde büyük işletmeler, OSB ve fabrika ziyaretleri gerçekleştirdikten sonra kentten ayrılacak.
Yıldırımhan’ın esnaf ziyaretleri ile işçilerle olan yemek programına Rize Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Hasan Kiraz ve SGK İl Müdürü Mustafa Bakırcı ile Rize Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (RESOB) Başkanı Muammer Atılgan da eşlik etti.