Okulların dağılım saati sırasında yapılan gösterilerden, öğrenciler de etkilendi. Biber gazından rahatsızlanan ve olaylar nedeniyle evlerine gitmekte güçlük çeken öğrenciler, velilerini beklemek üzere okula geri döndü.
Van'da da kentin çeşitli sokaklarında toplanan, bazı iş yerlerine ve araçlara taşla saldıran göstericiler zırhlı araçların bu sokaklara girmesiyle dağıldı. Dağıldıktan bir süre sonra ara sokaklarda küçük gruplar halinde toplanmaya çalışan ve ana caddeye yürümeye çalışan gruplara polisin müdahalesi devam ediyor.
GRUPLAR POLİSİN MÜDAHALESİYLE DAĞILDI
Terör örgütü PKK'nın ele başının Suriye'den çıkarılışını protesto etmek amacıyla Güneydoğu'nun bazı bölgelerinde esnafın bir bölümü kepenklerini açmadı. Kepenk kapama eyleminin yanı sıra, Diyarbakır'ın Bağlar ve Şırnak'ın Cizre ilçelerinde bazı küçük gruplar izinsiz gösteri yapmak istedi.
Cizre-İdil kara yolunda toplanan ve çoğu küçük yaştaki çocuklardan oluşan grup polise taşla saldırınca polisler de gaz bombaları ile müdahale ederek grubu dağıttı. Ara sokaklara kaçan ve daha sonra yeniden toplanan gruplar İdil ve Nusaybin caddelerinde araç trafiğini engellemek amacıyla çöp bidonlarını caddeye attı. Uyarılara rağmen gösterilerine devam eden gruplar, polisin müdahalesiyle dağıtıldı.
Bu arada, polis panzerden anons yaparak, göstericilere yaptıklarının yasal olmadığını, devam etmeleri halinde haklarında yasal işlem yapılacağını belirtirken, ailelere de çocuklarına sahip çıkmalarını istedi.
Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinin Sento, Hatboyu, Sağlık Ocağı caddelerinde de bazı küçük grupların izinsiz gösteri yapmasına polis müsade etmedi. Diyarbakır, Batman, Şırnak'ta kepenk kapayan bazı esnaf öğlen saatlerine doğru kepenklerini açtı.
''SİİRT'TE KEPENK KAPATMA EYLEMİ OLMADI''
Siirt Valisi Necati Şentürk, bugün Siirt'te kepenk kapatma eyleminin olmadığını belirtti.
Vali Necati Şentürk, makamında gazetecilere yaptığı açıklamada, terör örgütü PKK ele başının Suriye'den çıkarılış yıl dönümü nedeniyle bazı bildiriler dağıtıldığı duyumlarını aldıklarını belirterek, ''Ancak esnafımız sağduyulu davrandı ve aldığım bilgiye göre bu saate kadar kepenk kapatma eylemine katılan esnafımız olmadı'' dedi.
Vali Şentürk, olası olaylara karşı güvenlik güçlerinin her türlü önlemi aldığını da sözlerine ekledi.