Okan Buruk: “Son Bölümde 2 Puan Kaybettik”

Galatasaray deplasmanında 2-0 geriye düştüğü maçtan 2-2’lik beraberlikle ayrılan Çaykur Rizespor’da Teknik Direktör Okan Buruk, “Son bölümde 2 puan kaybettik. Attığımız gol de temizdi ama hakem erken davrandı” dedi.

Galatasaray karşısında 2-0 geriye düşmesine karşın 2-2’yi yakalayan ve maçın son anlarında net pozisyonlarından yararlanamayan Çaykur Rizespor’da Teknik Direktör Okan Buruk, Spor Toto Süper Lig'de Galatasaray ile 2-2 berabere kaldıkları maçın son bölümünde yakaladıkları önemli gol fırsatlarını değerlendiremediklerini söyledi.

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamada bulunan Buruk, Galatasaray deplasmanında alınan bir puanın değerli olduğunu belirterek, "Maçın son bölümüne baktığımızda, çok rahat kazanabilirdik." dedi.

Müsabakanın ilk yarısında rakip kaleye daha çok giden takım olduklarını aktaran Buruk, şunları kaydetti: "Rakibimizin ilk yarı fazla pozisyonu yoktu. Biraz da şansla golü buldular. İkinci yarı 2-1'den sonra daha çok inandık, oyuna asıldık ve 2-2'yi yakaladık. Maçta 3. golü yakalama şansı 3-4 kez geldi. Bulduğumuz pozisyonları değerlendirebilseydik, bizim için çok büyük bir adım olacaktı. Ancak bu beraberliğin öz güveniyle buradan ayrılıyoruz. Verilmeyen bir golümüz de var. Haftalardır bunu yaşıyoruz. Bu hafta da bunu yaşadık. Bu da bizim için üzücüydü."

“ATTIĞIMIZ GOL ÇOK TEMİZDİ”

Samudio’nun attığı golde hakem Ali Palabıyık’ın erken düdük çaldığını söyleyen Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Okan Buruk, “Galatasaray’ın golünde ofsayta bakıldı ve bu pozisyonda faul olmadığını da söylediler. Bizim golümüz ise çok temiz bir goldü. Burada da hakem erken düdük çaldı diye düşünüyorum” dedi.

“1 puan mı kazandınız yoksa 2 puan mı kaybettiniz” şeklinde bir soruyu yanıtlayan Okan Buruk, “2-0’lık bölüme bakınca 1 puan kazandık diyebiliriz ama son bölümde yakaladığımız pozisyonlara bakarsak, 2 puan kaybettik diyebiliriz. 2-2’den sonra kazanmak için oynadık. Maçın berabere bitmesi için hamle yapmadık, kazanmak için hamleler yaptık ancak kazanamadık. Galatasaraylı futbolcuları da gösterdikleri performans nedeniyle kutluyorum ve bundan sonra kendilerine başarılar diliyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

- Ümit Davala toplantıya katılmadı

Galatasaray Yardımcı Antrenörü Ümit Davala, basın toplantısına katılmadı.

Teknik direktör Fatih Terim'in cezası nedeniyle maçta sarı-kırmızılı ekibin başında bulunan Davala, karşılaşma sonunda düzenlenen basın toplantısına gelmedi.

Spor Haberleri