“Ölü Ozanlar Derneği” Başakşehirlilerden Büyük İlgi Gördü

Başakşehir Belediyesi, "Ölü Ozanlar Derneği" adlı oyunu tiyatroseverlerle buluşturdu.

Başakşehir Belediyesi, "Ölü Ozanlar Derneği" adlı oyunu tiyatroseverlerle buluşturdu. Aşırı disiplinli bir yatılı okulda eğitim gören ergenlik çağındaki birkaç gencin hikayesinin anlatıldığı oyun, Başakşehirlilerden tam not aldı.

Başakşehir'de, kültür sanat sezonu çerçevesinde gerçekleştirilen etkinliklere hız kesmeden devam ediliyor. Emin Saraç Kültür Merkezi'nde sahnelenen "Ölü Ozanlar Derneği" oyununa tiyatroseverlerin ilgisi büyük oldu. İki perdelik oyunda, usta oyuncular Tayfun Yılmaz, Sadi Özen ve Hakan Altıner'in yanı sıra Kedi Sahne Sanatları oyuncuları sahne aldı.

Gençlerin önündeki engeller anlatıldı

1959 yılında sinemadan tiyatroya uyarlanan trajedi ve dram türündeki oyunda, aşırı disiplinli bir yatılı okulda eğitim gören ergenlik çağındaki birkaç gencin hikayesi ele alındı. Omuzlarına yüklenen başarılı olma sorumluluğu altında bocalayan gençlerin, ailelerinin onlar için seçtiği gelecek ile kendi istediklerini yapabilmenin önündeki engeller ve bunlarla başa çıkma yöntemleri anlatıldı.

Okula yeni atanan John Keating isimli öğretmen, önlerine yeni bakış açıları sunarak, baskı altındaki gençlerin şiir dünyasına girmelerini, günü en iyi şekilde değerlendirebilmelerini ve Walt Whitman'ın dediği gibi "hayata kendi dizeleri ile katılabilmeleri" için farkındalıklarını artırmaya çalıştı.

İlk yorum yazan siz olun
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Türkiye Haberleri