Hacımüftüoğlu, İl Milli Eğitim Müdürlüğünce Özel Şahika İlköğretim Okulunda düzenlenen ''Yönetimde Paradigma Değişikliği'' seminerinin açılışında yaptığı konuşmada, değişimin ciddi bir hakikat olduğunu, değişime uyulup doğru davranışlar gösterilmediği zaman değişimin insanı alıp sürükleyeceğini belirtti.
Rize'de görev başladığı günden bu yana eğitimi hep ilk sırada tuttuğunu ifade eden Hacımüftüoğlu, ''Yolu olmayan bir köye yol yapımını bir yıl erteleyebiliriz ama bir çocuğun eğitimini 1 yıl ertelersek bir hayatı öteleyebiliriz. Bu nedenle eğitimi her zaman ön planda tutacağım. Çünkü bize teslim edilen çocukların bir yılını bile feda etme şansımız olamaz. Bu konuda oldukça başarılı çalışmalar yapan İl Milli Eğitim Müdürlüğüne de bu nedenle teşekkür ediyorum'' dedi.
Tüm birimlerin, en kıymetli varlık olan insanoğlunu en iyi şekilde eğitmenin bilincinde olması ve buna göre hareket etmesi gerektiğini vurgulayan Hacımüftüoğlu, ''Semineri verecek hocalarımız, 30-40 yıllık birikimlerini paylaşacaklar. Bu nedenle bunun iyi değerlendirilmesi gerekir'' dedi.
İl Milli Eğitim Müdürü Rasim Çelik ise bir ülkenin sosyal ve kültürel kalkınmışlığını, ekonomik refahının sağlanmasının eğitimden geçtiğini söyledi.
Rize'de fiziki yapılaşmada önemli aşama kraydedildiğini, ancak eğitimde kalitenin sadece fiziki mekana bağlı olmadığını dile getiren Çelik, başarının veli, öğretmen ve öğrenci üçgeninin iyi oluşturulması sayesinde geleceğini kaydetti.
Çelik, Rize'de 2002 yılında 2 bin 12 olan derslik sayısına bu yıldan sonra binden fazla derslik eklendiğini belirterek, şöyle konuştu: ''Şu anda sadece okul öncesi eğitimde biraz derslik ihtiyacımız var. Bu açığı kapatmak için de 5 yeni anaokulu birkaç yıl içinde yaptırmayı planlıyoruz. 2002 yılında 5 yaş grubunda yüzde 9,5 olan okullaşma oranı, bu yıl yüzde 98'lere, 4-5 yaş grubunda ise yüzde 65'lere çıktı. Derslik ihtiyacının karşılanması ile önümüzdeki yıllarda iki yaş grubunda yüzde 85'lere çıkmasını hedefliyoruz. Mesleki eğitimde ise 2002'de yüzde 36 olan oranı bugün yüzde 65'lere çıkarttık. Bu durum gelişen ülkelerde özlenen bir durdumdur.''
Rasim Çelik, bu eğitim öğretim yılında 112 hizmet içi eğitim yapıldığını, 9 bin 163 öğretmenin bu eğitimlere katıldığını ifade ederek, ayrıca düzenlenen seminerlerde de 11 bin veliye ulaşıldığını, yapılan ev ziyaretleri ile ulaşılan veli sayısının 15 bine çıktığını kaydetti.
Seminerde daha sonra Gazi Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Servet Özdemir ile Amerika'daki bir üniversitede öğretim görevlisi olan Doç. Dr. Mustafa Özcan, il genelindeki okul müdürleri ile ilçe milli eğitim müdürlerine yönelik sunum yaptılar.