Ovit Dağı Kayak Merkezi Olacak

İkizdere’nin 12 ay turizm faaliyeti yapılabilen bir merkez haline geleceğini belirten AK Parti Rize milletvekili adayı Hasan Karal, Ovit tünelinin İkizdere’nin çehresini değiştireceğini söyledi.

AK Parti Rize Milletvekili adayı Hasan Karal, Rize milletvekili Lütfi Çırakoğlu ile birlikte seçim çalışmaları kapsamında İkizdere ilçesiyle devam etti.

8,5 yıllık AK Parti iktidarında İkizdere’nin yayla ve termal turizmde büyük mesafeler kat ettiğini söyleyen AK Parti Rize milletvekili adayı Hasan Karal, 12 Haziran seçimlerinden sonra İkizdere’nin 12 ay turizm faaliyetlerinin yapılacağı bir merkez haline geleceğini söyledi.

Karal “İkizdere turizm merkezleri ile ön plana çıkan bir ilçemiz. Anzer vadisi, Ovit vadisi ve cimil vadisi eşsiz doğası ile yayla turizminin yoğun olarak yapılacağı bölgeler arasında. Doğu Karadeniz turizm mastır planı çerçevesinde bu vadilerin bin 500 ile bin 700 metre rakımlı alanlarından yeni bir turizm yolu yapılacak. Bu yol ile hem bu vadiler birbirine bağlanacak hem de diğer turizm merkezlerine bağlantı sağlanacak. Bölgemize gelen turistler Karadeniz sahil yolunu kullanmak yerine bu yolu kullanacaklar. Bu sayede İkizdere de birçok yeni pansiyon ve otel inşa edilecek istihdama ciddi katkılar sağlanacak” dedi

Ovit dağının kayak merkezi haline getirileceğini belirten Karal “Ovit dağı kış sporları için çok müsait bir alan. Ovit’in bir kayak merkezi haline getirilmesi için altyapı çalışmalarını tamamladık. Ovit in kayak merkezi haline gelmesi ile birlikte İkizdere yayla ve termal turizmin haricinde 12 ay turizm faaliyetlerinin yapılacağı bir merkez haline gelecek”

Karal, İkizdere’nin 12 ay turizm faaliyetlerinin yapılacağı merkez haline gelmesinin yanı sıra Ovit tüneli ile birlikte bir ticaret merkezi haline geleceğini söyledi. Karal “ İkizdere’de çok ciddi bir turizm potansiyeli var. Gelecek dönemlerde bu potansiyeli tam olarak kullanacağız ve turizm faaliyetlerini 12 aya yayacağız. Ancak hem İkizdere’nin hem Rize’nin hem de doğu Karadeniz in kaderini değiştirecek büyük projemiz ovit dağı tüneli projesidir. Ovit dağı tüneline bu yıl kazmayı vuracağız. Ovit tünelinin tamamlanması ve turizm alt yapı çalışmalarını ardından İkizdere’de 12 ay ticaret ve turizm faaliyetlerinin devam etmesini hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

Rize Haberleri