Polonya’dan Moldova’ya 6 Uçak Dolusu Silah Ve Mühimmat

Polonya İçişleri Bakanı Mariusz Kaminski, Moldova polisine silah, cephane ve teçhizat gönderilmesi kararı aldıklarını bildirdi.

Polonya, Moldova polisine 6 uçak dolusu silah ve mühimmat gönderdi.

Polonya İçişleri Bakanı Mariusz Kaminski, Moldova polisine silah, cephane ve teçhizat gönderilmesi kararı aldıklarını bildirdi. Kaminski sosyal medya hesabı aracılığıyla yaptığı açıklamada, "İçerideki istikrarsızlaştırma girişimlerine direnen bağımsız ve egemen Moldova bizim yardımımıza ihtiyaç duyuyor. Bu nedenle Moldova polisine büyük miktarda silah, cephane ve teçhizat gönderilmesine karar verdim" dedi.

Söz konusu silahların ülke içinde istikrarı bozma girişimlerini önlemeye yardımcı olacağını belirten Kaminski, silahların 2 adet C-130 Hercules ve 4 adet CASA C-295M uçaklarıyla taşındığını söyledi. Kaminski ayrıca, Moldova tarafından hakkında tutuklama kararı çıkarılan Rusya yanlısı ŞORA partisi lideri Ilana Şora'yı da yaptırım listesine aldıklarını duyurdu.

İlk yorum yazan siz olun
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Güncel Haberleri