Recep Uçar: "Kabus Gibi Bir İlk Yarı, Çok Şükür İyi Biten Bir Maç"

Gençlerbirliği’nin 2-0 öne geçtiği maçın son çeyreğinde 1 puanı kurtaran Rizespor'da Teknik Direktör Recep Uçar, maçın ilk 70 dakikasını hatırlamak istemeyeceği bir oyun olarak nitelendirdi, "Kabus gibi bir ilk yarı, Çok şükür iyi biten bir maç" dedi.

Süper Lig’in 22’nci haftasında Gençlerbirliği, sahasında konuk ettiği Çaykur Rizespor ile 2-2 berabere kaldı. Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Recep Uçar açıklamalarda bulundu.

Gençlerbirliği’nin zor bir deplasman takımı olduğunu ifade eden Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Recep Uçar, “Hazırlıklarımızı da ona göre yapmıştık. Maçı özetlersem benim tarafımdan hiç iyi başlamadığımız ama çok şükür iyi bitirdiğimiz bir maç. Belki hatırlamak istemeyeceğim bir 70 dakikalık oyun. Sonrasında aldığımız riskler, giren oyuncuların da etkisi, topu biraz daha yere indirmemiz ve biraz kenar ortalarıyla geldiğimiz bir oyun oldu. Sağ bekimizin 2 tane attığı golle 1 puanla döndüğümüz enteresan bir oyun. Futbolun da belki güzel tarafı bu. Burada bulunduğum periyottaki en kötü ilk yarı. Hücum anlamında, ne şeklimizi alabildiğimiz, basit kayıplar yaptığımız, oyunun hiçbir bölümünü iyi oynamadığımız bir ilk yarı. Oyun 0-0 devam ederken net pozisyonumuz vardı. 1-0 devam ederken Ali Sow ile altıpastaki pozisyonu atabilsek, belki de içeri 1-1 gireceğiz. Gençlerbirliği’ni analiz ettiğimizde aslında attıkları gollerin yüzde 50'sini duran toptan atan bir takım. İlk golü duran toptan yedik. En iyi yaptıkları 2’nci iş savunmadan hücum geçişleri. 2’nci golde çok anlamsız bir şekilde panik halinde hücum ederken, sol tarafta kaybettiğimiz top sonrası yakalanıyoruz. Çok eksik de değiliz ama arkamıza adam kaçırıyoruz. Kabus gibi bir ilk yarı, çok net. Nitekim 2’nci yarının başında Halil ile yüzde 100 kaçırıyoruz. Sonrası bölümde yükleniyoruz. Nete yakın pozisyonlarımız var. O bölümde pozisyon vermiyoruz, rakibi daha kontrol eden tarafız. 77'ye kadar gol bulamadık. 77'de sağ bekle bulduğumuz kenar atakla gol. Ondan sonraki son 20 dakika bizim yüklendiğimiz bir oyun. 2'yi kovaladığımız, nitekim 87'de 2'yi bulduğumuz, 92'de Samet'le 3'ü kaçırdığımız bir maç. Yani ilk cümleyle tekrar özetlersem, iyi başlamadığımız ama çok şükür iyi bitirdiğimiz bir oyun” diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Spor Haberleri