Rize İlahiyat Fakültesi alanında göz doldurmaya devam ediyor.
İlahiyat Fakültesi başlattığı geleneği devam ettiriyor. Fakülte Dekanlığı, her eğitim öğretim yılının başında İlahiyat alanında otoriter ve ün sahibi, Türkiye’de isim yapmış tecrübeli hocaların katılımıyla bütün öğrencilerine yönelik olarak bir Açılış Dersi düzenlemekte. 2010-2011 eğitim öğretim yılının başlaması dolayısıyla düzenlenen Açılış Dersi İlahiyat Fakültesi Konferans Salonunda yapıldı.
Açılış dersini Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi emekli Öğretim Üyelerinden İlahiyat camiasının duayenlerinden, Prof. Dr. Bekir Topaloğlu verdi.
Açılış dersine Rize Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazmi Turan Okumuşoğlu, Rektör yardımcısı Prof. Dr. Oktay Torul, İktisadi ve İdari Bilimler (İİBF) Fakültesi Dekanı Prog. Dr. Osman Karamustafa, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kemal Sandıkçı, Rize Üniversitesi Öğretim Üyeleri ve İlahiyat Fakültesi Öğrencileri katıldılar. Törende bir konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Nazmi Turan Okumuşoğlu; yeni ders yılının tüm Üniversitemize ve İlahiyat Fakültemize hayırlı uğurlu olmasını diledi ve derse konuşmacı olarak katılan Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi emekli Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Bekir Topaloğlu’na katılımlarından dolayı kendisine günün anısına üniversite şilti verdi.
Evsahipliği adına kısa bir takdim konuşması yapan İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kemal Sandıkçı; “bizler kurumumuzu ve bu kurumu tercih eden öğrencilerimizi alanlarında marka olacakları bir donanımla hayata hazırlamak istiyoruz, bu bağlamda mesleğin önde gelenleri ile öğrencilerimizi buluşturmak ve tanıştırmak istiyoruz. Geleneksel hale getirmek isteğimiz akademik yıl açılış dersi için bizim davetimizi kırmadan icabet eden, benimde hocam Prof. Dr. Topaloğlu hocama teşekkür ederek, yeni ders yılının tüm eğitim kadromuza, öğrencilerimize hayırlı olmasını diliyorum dedi.
Özgeçmişinin okunmasından sonra ilk ders takdimini yapmak için kürsüye gelen, İlahiyat Fakültelerinin ilk Profesörlerinden olan Topaloğlu, “İnsanlığın İslam’a olan İhtiyacı” isimli sunumunu yaptı. İki saat devam eden sunumunda öğrencilere İslami ilimlerin ehemmiyeti gelinen tecrübi durum, cumhuriyet öncesi ve cumhuriyet sonrası durumu özetleyerek, uzun hayat tecrübesi sonucunda edinmiş olduğu tecrübelerden bahsetti ve onlara bundan sonraki hayatlarında takip etmeleri gereken ilkeleri anlattı.
Konuşmanın sonucunda İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. S. Kemal Sandıkçı, Topaloğlu’na teşekkür etti ve Açılış Dersi davetlerini kabul etmesi ve zahmet edip Rize’ye gelmesi dolayısıyla İlahiyat Fakültesi yayınları yanında İlahiyat Fakültesinin düzenlemiş olduğu sempozyumun kitabını ve Rize ile ilgili hediyeler takdim edildi.