Rize Su Gibi Aktı!

Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu, Rize Merkez köylerive Çaykent Beldesinde etkili olan aşırı sağanak yağmur sonucu oluşan sel ve heyelanlara ilişkin basın açıklaması yaptı.

Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu yaptığı açıklamada; “İlimizde meydana gelen bu afet, geçen yıl Gündoğdu Beldesinde meydana gelen afetten, etki alanı ve meydana gelen maddi zararlar bakımından çok daha büyük olduğunu belirterek, ilk tespitlerimize göre 200 konutun oturulamayacak derecede hasar gördüğünü, bununla bağlantılı olarak yaklaşık 250 kişi risk altındaki bölgelerden güvenli bölgelere nakli sağlandığını belirtti. 

Şuan itibariyle birçok yerleşim yerinin yolunun sel, heyelan ve dere taşkını sonucu kapalı olduğunu, kapalı yolların açılması için İl Özel İdaresi, Karayolları ve birçok belediyemize ait iş makineleri ile çalışmalarımıza devam etmekteyiz” dedi.

Rize Haberleri