Rize’de 12 DABO Basketbol Okulu Açıldı

Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından organize edilen "12 Dev Adam Basketbol Okulları" (12 DABO) projesi kapsamında Rize'de basketbol okulu hizmete girdi.

Projeyle, ilde seçilen sporculara bireysel gelişimlerine yönelik basketbol eğitimi verilerek gelişimlerine katkı sağlanması ve TBF oyuncu havuzuna dahil edilmeleri amaçlanıyor.

Açılış töreni Yeni Şehir Spor Salonu'nda gerçekleştirilen basketbol okuluna, 9-12 yaş grubunda yaklaşık 215 kız ve erkek sporcu katılıyor. Seçmeler sonucunda en fazla 45 sporcu programa dahil edilecek.

Konuyla ilgili açıklama yapan Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik, Rize’de basketbol adına büyük projeleri olduğunu belirterek, 12 dev adam basketbol okullarının amacının ilde yıl boyu basketbol branşında eğitim vermek, yılın belirli döneminde bu öğrencilerden seçili en iyi oyuncuların bölge şampiyonalarında oynayacağını ve yıl sonu federasyonun yaptığı milli takım kamplarına çağrılıp yapılan değerlendirmeler sonucu milli takım alt yapısına alınacaklarını belirtti

Çelik; ayrıca okula kayıt yapan bütün öğrencilere forma, eşortman ve bir adet çanta verileceğini kaydederek, "12 dev adam basketbol okulunun en büyük amacı ve ilimize en büyük katkısı ise bu yetiştirilen basketbolcular faal kulüplere dağıtılıp, il içi ve yurt içi faaliyetlerle kulüplerimize katkı sunacak ve böylece bütün kulüplerimiz faal olup kulüplerimize katkı sonmuş olacak, bu da ilimizde basketbol kalitesini daha artırıp başarıyı getirecek" dedi.

Rize Haberleri