Rize'de Alperen’in Sağlık Mücadelesine Destek Çağrısı: 300 Bin TL Gerekiyor

Rize’nin Derepazarı ilçesinde ikamet eden Karataş ailesi, 5,5 yaşındaki oğulları Alperen Karataş’ın amansız hastalığına karşı verdiği zorlu mücadelede hayırseverlerin desteğini bekliyor.

Ankara Etlik Şehir Hastanesi’nde tedavi gören Alperen Karataş için Rize Valiliği, 6 ay süreli resmi onaylı yardım kampanyası başlattı.

Küçük Alperen’e, nadir görülen Nörofibromatozis (Q85.0) tanısının yanı sıra beyin malign neoplazmı (beyin kanseri) teşhisi konuldu. Ankara’da ağır bir kemoterapi süreci geçiren minik yavrunun ailesi, hem evlatlarının acısıyla sarsıldı hem de tedavi sürecinin getirdiği ağır maddi yükün altında kaldı.

Ramazan Karataş’ın oğlu Alperen’in yol, konaklama ve tedavi giderlerinin yanı sıra, ailenin bu süreçte içine düştüğü borç yükünden kurtulabilmesi için ihtiyaç duyulan 300 bin TL için Rize Valiliği, 10 Mart 2023 tarihli ve 42941 sayılı oluru ile Türkiye genelinde 6 ay süreli yardım toplama izni verdi. Valilik onayı ile başlatılan kampanya kapsamında, hayırsever vatandaşların desteğiyle Alperen’in tedavi masraflarının karşılanması hedefleniyor.

Karataş ailesi, Alperen’in sağlığına kavuşabilmesi için uzatılacak yardım ellerine minnettar olacaklarını belirterek, “Oğlumuzun sağlığına kavuşması için tüm çabamızı sarf ediyoruz. Bu süreçte bize destek olan herkese şimdiden teşekkür ediyoruz” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Rize Haberleri