Rize'de Altın Fiyatları

Dünyada altına olan talep hem bireysel hem de kurumsal bazda hızla artıyor. Zaten son günlerde görülen rekorlar da bunun ispatı.

Özellikle son günlerde ülkelerin merkez bankalarının alımları dikkat çekiyor. İşte bunlardan sonuncu. Ve bu yıl içinde tek kalemde aldığı altınla bir rekor kırdı.

Gelişmekte olan ülkeler rezervlerini çeşitlendirmek ve doların ağırlığını azaltmak için altın alımına gitmeyi tercih ediyor. Son olarak Meksika Merkez Bankası Şubat ve Mart aylarında yaklaşık 100 tonaltın alımı yaptı. Bu bir merkez bankasının son zamanlarda gerçekleştirdiği en yüklü alım olarak belirtiliyor. Alınan altının piyasa değeri ise 4.6 milyar dolar.

Çin ise 2009 yılından geçen 6 yılda 454 ton altın aldığını duyurmuştu. Yine Hindistan Ekim 2009′da IMF’den  direkt olarak 200 ton altın almıştı. Ve son olarak Rusya son beş yılda piyasadan 400 tona yakın altın satın aldı.

Uluslararası piyasada altın pazartesi günü 1577 doları aşarak tarihi zirveyi yenilemişti. Altın bugün 1500 doların altına sarktı. Rize'de de altın fiyatlarındaki düşüş kendini altın fiyatlarının düşmesiyle gösterdi.

İşte Rize'de altın fiyatlarındaki son durum:

Rize Haberleri