Rize’de aylardır devam eden Filistin’e destek ve boykot eylemleri bugün karakolluk oldu. İsrail’in Gazze’deki katliamlarına dikkat çekmek ve boykot çağrısını yinelemek üzere Burger King ile Starbucks önünde 25 haftadır nöbet tutan Rize Direniş Grubu üyeleri, Çarşı AVM’de gerçekleştirdikleri son eylemde bir grubun hedefi oldu.
Sözlü tartışmayla başlayan gerginlik, kısa sürede fiziksel kavgaya dönüştü. Yaşanan arbedenin ardından eylemciler güvenlik güçlerine sığınarak şikâyetçi oldu.
Rize Direniş Grubu’ndan Sert Açıklama: "İki Kardeşimizi Kaçırmaya Çalıştılar"
Olayın ardından yazılı bir açıklama yayımlayan Rize Direniş Grubu, eyleme katılan üyelerine organize bir şekilde saldırıldığını ileri sürdü. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Burger King ve Starbucks önünde 25 haftadır boykot nöbeti tutan kardeşlerimize, bugün 20-25 kişilik bir grup tarafından saldırı düzenlendi. İki kardeşimizi zorla araca bindirerek kaçırmaya çalıştılar. Kardeşlerimiz şu anda karakolda şikâyetçi oluyor, eylemde öğrenciler, memurlar ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri vardı."
Açıklamanın altında Psikolojik Danışman ve Sumud Filosu Aktivisti Abdulsamet Turan ile Özel Eğitim Öğretmeni Adem Pınar’ın imzaları yer aldı.
Karakolda Şikâyetçi Oldular
Aralarında öğrenci, memur ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin de bulunduğu eylemciler, saldırganların tespiti ve cezalandırılması talebiyle emniyete giderek şikâyette bulundu.