Rize'de Hüzünlendiren Son Bakış!

Bu fotoğraftan birkaç dakika sonra bu görüntü artık olmayacak!

Kentsel Dönüşüm Projesi çerçevesinde Rize Merkez Yeniköy Mahallesi Hamamderesi Mevkiinde (Timya Vadisi) bugün düzenlenen törenle kentsel dönüşümün startı verildi. Proje kapsamında evi ilk yıkılan Mehmet Tarlacı adlı vatandaş yıkımdan birkaç dakika önce muhabirimizin sorularını cevaplandırdı.

56 yaşında olduğunu ve birazdan yıkılacak bu evde doğduğunu ifade ederek sözlerine başlayan mahalle sakinlerinden Mehmet Tarlacı,"Yaklaşık 80 yıllık evimizdi. Annemin 6 yıl önce vefatından sonra artık bu evde kalmıyordum. Ancak yarım asır yaşadığım evin birkaç dakika sonra yıkılacak olması ister istemez insanı hüzünlendiriyor. Her ne kadar doğup büyüdüğüm evin yıkılacak olmasını görmek beni hüzünlendirse de Allah yetkililerden ve hükümetimizden razı olsun. Böyle bir projeyi hayata geçirenlere teşekkür ediyorum. Kiradaydım ve bu proje ile ev sahibi olacağım. Çok mutluyum." dedi.

Tarlacı'nın bu açıklamalarından birkaç dakika sonra iş makinalarıyla yıkım gerçekleşince Tarlacı gazetecilere, anılarının yıkılan evde kaldığını ancak çalışmaların kendisini memnun ettiğini, evin oturulamaz olması nedeniyle kirada yaşadığını, kiradan kurtulacağı için mutlu olduğunu söyledi.

Rize Haberleri