Rize İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından “6136 Sayılı Kanuna Muhalefet ile Uyuşturucu ve Uyarıcı Madde" suçlarına yönelik Pazar Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde gerçekleştirilen operasyonla Fındıklı ilçesinde iki şahsın evinde yapılan aramalarda, yasa dışı silah ve uyuşturucu maddeler ele geçirildi.
Yapılan aramalarda; 3 adet ruhsatsız tabanca, 4 adet şarjör, 12 adet tabanca yapımında kullanılan malzeme, 94 adet fişek, 1 gram kenevir tohumu, 1 gram bonzai ele geçirildi.
Şüphelilerden biri, Pazar Cumhuriyet Savcısının talimatıyla gözaltına alınarak 4 Mart 2026 tarihinde adliyeye sevk edilecek. Diğer şahıs ise ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldı.
Rize İl Jandarma Komutanlığı, suç ve suçlularla mücadelesine kararlılıkla devam edeceğini belirtti. Bu tür operasyonların halkın huzur ve güvenliği için sürdürüleceği ifade edildi.