Rize’de Korsan Taşımacılık Dolmuş Esnafını İsyan Ettirdi, Dolmuşçular Eylem Hazırlığında!

Rize-Trabzon güzergahında faaliyet gösteren üç aracın korsan taşımacılık yaparak haksız rekabete yol açtığı belirtilerek korsan taşımacılığa son verilmesi için yetkililere çağrıda bulunuldu.

Rize Trabzon Durağı başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, yasal olmayan bu araçların Rize terminalinde kendilerine tahsis edilen noktada yolcu indirmediği, bunun yerine Engindere mahallesine kadar giderek yolcu indirimi yaptığı iddia edildi.

Yasal taşımacılık yapan esnaf, bu durumu defalarca emniyet güçlerine, Rize Valiliği'ne ve Rize Belediyesi'ne bildirmelerine rağmen herhangi bir çözüm üretilemediğini belirterek yetkililerin sessizliğine tepki gösterdi. Mağduriyet yaşayan esnaf, ilgili tüm yetkililere seslenerek bu soruna acil müdahale edilmesini talep etti.

Korsan taşımacılığın yarattığı haksız rekabete dikkat çeken durak başkanlığı, yetkililerin bu iddiaları dikkate alarak gerekli incelemeleri başlatması ve yasal işlem yapmasını beklediklerini ifade etti. Bildirilmesine rağmen herhangi bir sonuç alınamayan bu durumun devam etmesi halinde ise yasal taşımacılık yapan esnafın Cuma günü eylemlerde bulunacağı belirtildi. Esnaf, yetkililerden acil çözüm beklerken, korsan taşımacılığın sona erdirilmemesi durumunda seslerini duyurmak için farklı yollara başvuracaklarını vurguladı.

Rize Haberleri