Rize’de Okul Tadilatı Gerginliği: Veliler Eylemde

Rize'de, Fındıklı'da Muammer Çiçekoğlu Ortaokulu'nun tadilat için kapatılmasıyla öğrenciler Fındıklı TOBB Anadolu İmam Hatip Lisesi'ne yönlendirildi. Ancak veliler, bu okulun sağlıksız ve güvensiz koşullarına tepki göstererek Kaymakamlığa yürüdü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın baba ocağı Rize'de yeni eğitim öğretim dönemi sancılı başladı. Fındıklı ilçesinde, deprem güçlendirme çalışması nedeniyle eğitim-öğretime kapatılan Muammer Çiçekoğlu Ortaokulu'nun öğrencileri ve velileri, yeni eğitim-öğretim sezonunun başlamasıyla büyük bir hayal kırıklığı yaşadı. Geçtiğimiz eğitim sezonunun sonunda tadilata alınacağı duyurulan okulun öğrencileri, bu yıl Fındıklı TOBB Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin binasına taşındı. Ancak, veliler yeni binanın şartlarının yetersiz olduğunu ve çocuklarının sağlığı ile güvenliği için endişeli olduklarını belirterek Kaymakamlık binası önünde bir araya geldi.

Veliler, öğrencilerin yerleştirildiği binanın okula ait eski bir pansiyon olduğunu ve eğitim için uygun koşullara sahip olmadığını iddia ediyor. Sınıfların küçük, yetersiz ışıklı ve temizlik standartlarının altında olduğunu savunan veliler, okulda tahtaların dahi olmadığını, elektrik kablolarının koridorlarda açıkta olduğunu ve bu durumun öğrenciler için büyük bir güvenlik riski oluşturduğunu dile getirdi. Bir veli, "Okul müdürü bize taşınacağımızı ama koşullarda bir değişiklik olmayacağını söylemişti. Ne yazık ki, buraya okul demeye bin şahit ister. Pansiyonu okula çevirmişler. Çocuklarımızı bu sağlıksız ve güvensiz ortamda okutmak istemiyoruz" diyerek tepkisini ortaya koydu.

Tartışmaların bir diğer boyutu ise Muammer Çiçekoğlu Ortaokulu'nda tadilatın hala başlamamış olması. Veliler, okulun kapalı olmasına rağmen üç aydır hiçbir çalışmanın yapılmadığını ve bu durumun okul yönetiminin kendilerine verdiği sözlerle çeliştiğini belirtti. Öğrencilerin bu belirsiz süreçte akran zorbalığı gibi ek risklerle de karşı karşıya kaldığını düşünen veliler, yetkililerden bir an önce çözüm bulunmasını talep ediyor. Yaşanan gerginlik üzerine veli grubu, taleplerini iletmek ve çocuklarının daha sağlıklı bir eğitim ortamına kavuşmasını sağlamak amacıyla Kaymakam ile görüşmek üzere Fındıklı Kaymakamlığı'na yürüdü.

Yorum Yap
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Yorumlar (13)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Rize Haberleri