Karadeniz’de palamut bereketi yaşanırken Rize’de denetimler de hız kesmeden devam ediyor. Rize Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Su Ürünleri Kontrol saha ekipleri, dün gece Rize kıyılarında avlanan balıkçıları yakından takip etti.
Palamut bolluğu ile yüzleri güldüren balıkçılara yönelik gerçekleştirilen denetimlerde, avlanan balıkların yasal boy standartlarına uygunluğu titizlikle incelendi. Ekipler, sürdürülebilir balıkçılık için yasal sınırların altında avlanılmaması konusunda balıkçılara bilgilendirmede bulundu. Denetimlerin yanı sıra ekipler, Karadeniz’de uzun süredir beklenen palamut bereketine ortak olarak balıkçılarla sohbet etti.
Rize Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada “Mavi vatanımızda denetim ve mesai kesintisiz devam ediyor. Dün gece Rize kıyılarımızda bereketiyle yüzleri güldüren palamut avcılığını İl Müdürlüğümüz Su Ürünleri Kontrol saha ekiplerimizle yakından takip ettik. Gerçekleştirdiğimiz su ürünleri denetimlerinde hem avlanan balıkların yasal boy standartlarına uygunluğunu inceledik hem de balıkçılarımızın bereketine ortak olduk” denildi.