Rize'de Sağlık Personeline Yenidoğan Canlandırma Eğitimi Düzenlendi

Rize İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 2025 yılının son Yenidoğan Canlandırma Programı (NRP) Eğitimi, Rize Adalet Eğitim Merkezi’nde başarıyla tamamlandı. Üç gün süren kapsamlı programa 49 sağlık çalışanı katıldı.

Rize İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığına bağlı Çocuk, Ergen, Kadın ve Üreme Sağlığı Birimi koordinasyonunda düzenlenen NRP Uygulayıcı Eğitimi, doğum sonrası ilk kritik dakikalarda yenidoğan bebeğe uygulanacak hayati müdahaleler üzerine odaklandı.

Eğitime, kamu ve özel hastanelerde görev yapan uzman hekim, hekim, acil tıp teknisyeni, ebe ve hemşirelerden oluşan 49 sağlık çalışanı katılım gösterdi. Programın temel amacı, yenidoğan bebekle temas eden tüm sağlık personelinin bilgi ve becerilerini güncelleyerek hizmet kalitesini artırmaktı.

Eğitimi başarıyla tamamlayan kursiyerler için düzenlenen sertifika törenine; Rize Adalet Eğitim Merkezi Başkanı Cumhuriyet Başsavcısı Necati Kurçenli, Rize İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Gökhan Demiral, Sağlık Hizmetleri Başkanı Opr. Dr. Talip Başak, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Doç. Dr. Tahsin Gökhan Telatar ve diğer ilgili yöneticiler katıldı.

Eğitim sürecine il dışından Prof. Dr. Leyla Bilgin, Prof. Dr. Serdar Cömert, Doç. Dr. Sema Yıldırım, Uzm. Dr. Aysun Boğa, Hem. Ayşegül Kurt, Hem. Şehrinaz Sözleri, Hem. Dilek Burbut; il içinden ise Prof. Dr. Mehmet Kenan Kanburoğlu ve Uzm. Dr. Aytaç Kenar eğitimci olarak katkı sundu.

Törende konuşan Rize İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Gökhan Demiral, Yenidoğan Canlandırma Eğitiminin hayati önemine vurgu yaparak şunları söyledi: “Yenidoğan Canlandırma Eğitimi, dünyaya gözlerini yeni açan bebeklerin hayata sağlıklı başlamasında kritik bir role sahiptir. İlimizde bu nitelikte bir eğitimin gerçekleştirilmiş olması, sağlık hizmetlerimizin kalitesini artırmaya önemli katkı sağlamaktadır.”

Doç. Dr. Demiral, ayrıca eğitimcilere ve başarı gösteren sağlık çalışanlarına teşekkürlerini ileterek, sağlık camiasının insan hayatının en hassas anlarında çok kıymetli bir görev üstlendiğini belirtti.

Sertifika takdiminin ardından program sona erdi.

İlk yorum yazan siz olun
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Rize Haberleri