Rize Belediyesi, arıza gerekçesiyle bugün de 6 mahalleye akşam saatlerine kadar su verilemeyeceğini duyururken, peş peşe yaşanan mağduriyetler mahalle sakinlerini isyan noktasına getirdi.
Rize Belediyesi’nden yapılan açıklamada, şebekede meydana gelen bir arıza nedeniyle kentteki 6 mahallede su kesintisine gidildiği belirtilerek, “Oluşan arıza nedeniyle Kale, Kavaklı, Halatçılar, Yağlıtaş, Ekmekçiler ve Kaplıca Mahallelerimizin bazı bölgelerine bugün saat 18.00'a kadar su verilemeyecektir.” ifadelerine yer verildi.
"Dün Bitti Dediler, Sabah Kesinti Yeniden Başladı"
Ancak belediyenin bu açıklaması, halihazırda mağdur olan mahalle sakinlerinin tepkisini dindirmeye yetmedi. Dün de öğle saatlerinde aynı gerekçeyle sularının kesildiğini belirten vatandaşlar, belediyenin "Saat 17.00’de sular verilecek" taahhüdüne rağmen, musluklardan ancak sabaha karşı su akmaya başladığını iddia etti.
Günün ilk ışıklarıyla gelen suyun sevinicini yaşayamadan, sadece 3-4 saat sonra yeni bir kesinti haberiyle sarsıldıklarını dile getiren mahalle sakinleri, duruma sert tepki gösterdi.
Vatandaş İsyan Etti: "Kesintiler Sürekli Hale Geldi"
Yaşanan plansızlık ve iletişim kopukluğu nedeniyle günlük hayatlarının felç olduğunu belirten vatandaşlar, "Dün akşam saatlerce su bekledik, gece yarısı bile gelmedi. Sabah karşı akan suyla temizliğimizi, hazırlığımızı yapamadan birkaç saat içinde sular yine gitti. Rize gibi su zengini bir coğrafyada adeta susuzluk imtihanı yaşıyoruz. Belediye bu arızaları neden kalıcı olarak çözemiyor? Kesintiler artık kronik bir hal aldı." diye konuştu.
Altyapı yetersizliği ve üst üste gelen arıza açıklamaları nedeniyle mağduriyetin ne zaman kesin olarak giderileceği ise henüz netlik kazanmadı.