Su cenneti diye tabir edilen Rize'de artık su belediyenin almış olduğu kararla daha pahalı tüketilecek.
Rize'de yaşayanlar suyu % 14 daha pahalı içerken, Başkan Bakırcı yapılan bu zammı Belediye'nin başka geliri olmayışına bağladı.
Rize Belediyesi olağan aylık genel toplantısı Başkan Halil Bakırcı Başkanlığında gerçekleşti. İmar ve su tarifelerinin görüşüldüğü toplantıda, su ücretlerine %14'lük bir zam yapıldı.
Toplantı Başkanlığını yapan Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, 'su ürünlerine zam söz konusu' diyerek meclis üyelerinin görüşlerine başvurdu. ANAP Belediye Meclisi grup başkanı Mustafa Mahmutoğlu söz alarak; "Su zammını grupta görüştük ve uygun geldi. Zam olsun ama Rizeli'de sağlıklı su içsin. Musluklardan damacan suyu kalitesinde su aksın. Rize'de her bölgede sağlıklı bir sistem yapalım, insanlarımız sağlıklı su içsin" dedi.
Anap grup başkanı Mahmutoğlu'ndan sonra tekrar söz alan Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı; "Andon'dan su temin ediyoruz. Bu su Türkiye'de ilk beşe girer. Otomasyon sistemi bitti, su kaybını sıfıra çekeceğiz.
Virüs Tedirgin Etmiş!
Geçmişte yaşadığımız virüs olayı hepimizi tedirgin etti. Bu virüs heryerde görülmedi, bazı yerlerde görüldü. Biz bu virusün şebekeden kaynaklandığını diyemeyeceğimiz gibi şebekeden kaynaklanmadığınıda diyemeyiz. Virüsün görüldüğü yerlerde ki mahalle sularından çıktığı düşüncesindeyiz. Hasta sayısı artınca bakanlıktan yardım istedik ama ihale bize kaldı. Su kalitesi bakımında ülkede ilk üçe gireriz" dedi.
Su ücretlerinde ki artış oylamaya sunuldu ve oy birliği ile %14'lük zam kabul edildi.
Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, su fiyatlarında ki artışı Belediyenin geliri olmayışından kaynaklandığını belirterek; "Rize Belediyesinin iki geliri vardır. Biri İller Bankasıdır, diğeri ise su" dedi.
Musa YAZICI