Rize'deki 186 Yıllık Cami Yeni Yerine Taşındı! - VİDEO

Rize'de bulunan 186 yıllık tarihi cami ikinci defa yer değiştirerek 34 yıldır bulunduğu çayalimyeri üzerinden yeni yerine gerçek yuvasına taşındı.

Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu’nun başkanlığında Rize'de kültür mirasımızı gelecek nesillere aktarmak ve turizme kazandırmak amacıyla başlatılan restorasyon çalışmaları kapsamında 186 yıllık tarihi cami yeni yerine taşındı.

Ahşap sanatı ve işlemeciliğinin müstesna bir örneği olan 186 yıllık tarihi Kalkandere Hüseyinhoca Köyü Camii, Kalkandere Kaymakamlığınca yürütülmekte olan restorasyon çalışması kapsamında yeni yerine taşındı.

1825 yılında Ordulu Mehmet Usta tarafından Of İlçesi Keler Köyünde yapılan tarihi camii 1977 yılında Kalkandere Hüseyinhoca Köyüne taşınmış ve burada bulunan çay alımyeri olarak kullanılan binanın üzerine monte edilmişti. Zaman içerisinde yapılan beton ilavelerle görünürlüğü sınırlanmış, deforme olmuş ve acil restorasyona ihtiyaç duyar hale gelmiş olan 186 yıllık tarihi eser Kalkandere Kaymakamlığınca tarihi dokusuna uygun olarak hazırlanmış olan alana vinç yardımı ile tek seferde taşındı.

Kalkandere Kaymakamlığı tarafından yapılan açıklamada Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu’nun  başkanlığında kültür mirasımızı gelecek nesillere aktarmak ve turizme kazandırmak amacıyla başlatılan restorasyon çalışmaları, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulunca onaylanan projeler kapsamında çevre düzenlemesi ile birlikte aslına uygun olarak hızla devam edeceği bildirildi.

VİDEOYU İZLEMEK İÇİN AŞAĞIDAKİ LİNKİ TIKLAYINIZ...

Rize'deki 186 Yıllık Tarihi Cami Yeni Yerine Taşındı!

Rize Haberleri