Bu alanda yer bilimci mühendislerin mesleki açıdan gelişimlerine katkıda bulunmak amacıyla, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Zihni Derin Yerleşkesinde “Bilgisayar Ortamında Zemin Şevlerinin Duraylılık Analizi” konulu 12 saatlik mesleki eğitim semineri düzenlendi.
TMMOB (Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği) Jeoloji Mühendisleri Odası (JMO) Rize İl Temsilciliği’nin katkılarıyla RTE Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü tarafından organize edilen seminer, Üniversitenin Öğretim Üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Ayberk KAYA ile JMO Jeoteknik Komisyonu Başkanı ve KTÜ Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hakan ERSOY tarafından verildi.
Rize, Trabzon ve Gümüşhane illerindeki kurumlarda ve özel sektörde çalışan Jeoloji, Maden ve Jeofizik Mühendislerinin katılımlarıyla gerçekleşen seminerin açılış konuşmasını Yrd. Doç. Dr. Ayberk KAYA ve JMO Rize İl Temsilcisi Hakan YANBAY yaptı. Hakan YANBAY konuşmasında programın yer bilimci mühendislerin mesleki açıdan gelişimlerine katkıda bulunmak için, alanında uzman akademisyenlerin katkılarıyla gerçekleştirildiğini, bu tür eğitim seminerlerinin bundan sonra da devam edeceğini belirtti.
Seminere katılan 28 yer bilimci mühendise, Yrd. Doç. Dr. Hakan ERSOY tarafından heyelan analizleriyle ilgili teorik bilgiler verildikten sonra Yrd. Doç. Dr. Ayberk KAYA da heyelanların bilgisayar ortamındaki analiziyle ilgili uygulamaları anlattı.
Mesleki eğitim seminerinin son günü, 2010 yılında gerçekleşen ve 14 vatandaşımızın hayatını kaybettiği Gündoğdu Mahallesi’ndeki heyelanlı bölgeye arazi gezisi düzenlendi. Bölgede yapılan heyelan iyileştirme çalışmaları konusunda Rize İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü yetkilileri tarafından katılımcıların bilgilendirilmesinin ardından seminer sona erdi.