Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi Büyükler tiyatro gurubunca sahnelenecek, Ahmet Hamdi Tanpınar'ın "Saatleri Ayarlama Enstitüsü" adlı eseri, yönetmen Yavuz Alaca tarafından yönetildi.
9 Mayıs 2013 Perşembe günü saat 20:00 da Rize İsmail Kahraman Kültür Merkezinde sahnelenecek olan komedi oyunu , 17 Mayıs 2013 Cuma günüde İstanbul’da Cevahir A.V.Merkezinde saat 20:00 da sizlerle buluşacak.
Filmin Konusu: Saatleri Ayarlama Enstitüsü, çocukluğu yoksul bir ailede geçen, hayatı boyunca saatlerle içli dışlı olan, sayısız iş değiştirmesine karşın Halit Ayarcı ile tanışıncaya kadar yoksulluktan bir türlü kurtulamayan, dürüst, gerçekçi, akılcı olmaya çalışsa da çevresinin etkisiyle, yalanlarla kuşatılmış bir hayat süren Hayri İrdal’in anıları şeklinde kaleme alınmış ve eleştirmenlerce Türkiye’nin Tanzimat öncesinde başlayan, Cumhuriyet’in ilk yıllarına kadar devam eden bir döneminin alaycı ve eleştirel anlatımı olarak nitelenmiş bir romandır. Romandan Tiyatro oyununa çevrilen gösteride sizleri güzel bir komedi oyunu bekliyor.