Yeni Parti'nin 24-27 Ekim tarihleri arasında gerçekleştireceği Büyük İl Kongresi öncesinde, Rize İl Başkanlığı için bir ön seçim süreci başlatıldı. İsmail Kahraman Kültür Merkezi’nde düzenlenen ve partililerin ilgi gösterdiği organizasyonda, Kurucu İl Başkanı Saltuk Deniz ile Mustafa Ekşi delegelerin karşısına çıkarak yarıştı.
Samsun Milletvekili ve Parti Meclisi (PM) üyesi Dr. Murat Çan’ın Divan Başkanlığı’nı üstlendiği organizasyon, parti içi demokrasi ve birlik mesajlarına sahne oldu.
"Bugün Yönetim Değil, Ön Seçim Yapıyoruz"
Ön seçimde kürsüye gelen Rize İl Kurucu Başkanı ve Başkan Adayı Saltuk Deniz, konuşmasına salonu selamlayarak başladı ve sürecin detaylarına dikkat çekti. Bugün burada bir il başkanlığı ön seçimi gerçekleştirdiklerini belirten Deniz, asıl yönetimin önümüzdeki hafta yapılacak olan ilk kongrede seçileceğini hatırlatarak şu ifadeleri kullandı: "Divan başkanımız da söylemiş oldu; esas bir seçim, adaylar konuşacak, sizler oylarınızı vereceksiniz. Önümüzdeki hafta da yönetimler seçilecek, yani bugün burada bir yönetim seçilmeyecek. Önümüzdeki hafta yapılacak olan ilk kongresinde tüm arkadaşlarımızın konuşmalarını bekliyorum. Ama ne yapacağımızı konuşalım, bundan sonraki süreci konuşalım."
"Eski Kırgınlıkları Değil, Geleceği Konuşmak İçin Yola Çıktık"
Yeni bir parti olduklarının altını çizen Saltuk Deniz, geçmişteki dargınlıklar ve kırgınlıklar üzerinden siyaset yapmayacaklarını, aksine geleceğe odaklanacaklarını vurguladı. Konuşmasında geçmişte yaşanan bazı olumsuzluklara ve vefasızlıklara da sert tepki gösteren Deniz, hiçbir şeyi unutmayacaklarını ancak yollarından sapmayacaklarını şu sözlerle dile getirdi: "Genel başkanımızın dediği gibi biz yeni bir partiyiz. Eskideki bir takım kırgınlıklar vesaire, yapılmamış olanları değil, bundan sonra yapılacak olanları konuşacağımız için Yeni Parti’yi kurduk. Bizim hedefimiz ne arkadaşlar? 'iktidar'. Biz iktidar olmak için bugün buraya geldik. Bu partiyi de bunun için kurduk. Bunun için mücadele ediyoruz."
"Hiçbir Şeyi Unutmayacağız, Tek Yol İktidar"
Kişisel kırgınlıkların siyasetin konusu olamayacağını belirten Deniz, mücadelenin önemine dikkat çekerek, partisinin temel gayesinin yalnızca iktidar olmak olduğunu yineledi. Konuşmasının sonunda geçmişteki haksızlıklara ve partiye zarar veren tutumlara karşı uyanık olacaklarını belirten Deniz, katılımcılardan büyük alkış aldı.