Şampiyonlar Ligi'nde sonuçlar ve gruplara kalanlar

Şampiyonlar Ligi'nde play off turu rövanş maçlarında ilk gün tamamlanırken, gruplara kalan takımlar da belli oldu.

Şampiyonlar Ligi play-off turu rövanş maçlarında ilk gün tamamlandı. Bu arenada yoluna devam edenler ve UEFA Avrupa Ligi'ne gidenler de belli oldu.

Buna göre temsilcimiz Fenerbahçe'yi 3-0 ve 2-0'lık galibiyetlerle elemeyi başaran İngiliz ekibi Arsenal, Şampiyonlar Ligi'nde gruplarda mücadele etmeye hak kazandı.

Basel ise ilk maçta deplasmanda 4-3 kazandığı maçın rövanşında Ludogorets Razgrad'ı 2-0 gibi rahat bir skorla geçerek Şampiyonlar Ligi'nde gruplara kalan bir diğer ekip oldu.

Gecenin diğer maçlarında kendi evinde 1-1 berabere kaldığı maçın deplasmanında Legia Warszawa'yla 2-2 berabere kalan ancak deplasman golü uygulamasıyla tur atlayan Steaua Bükreş ile kendi evinde PAOK'la 1-1 berabere kalan ve Yunanistan deplasmanında rakibini 3-2 yenen Schalke Şampiyonlar Ligi'nde gruplara kaldılar.

Son mücadelede ise Dinamo Zagreb, Austria Wien'i 3-2 yenmesine rağmen ilk maçta 2-0 yenildiği için toplam skorda 4-3 ile tura veda etti ve Austria Wien yoluna gruplarda devam etme şansını yakaladı.

Arsenal 2-0 Fenerbahçe
PAOK 2-3 Schalke
Austria Wien 2-3 Dinamo Zagreb
Legia Warszawa 2-2 Steaua Bükreş

Böylelikle ilk günde Arsenal, Austria Wien, Schalke ve Steaua Bükreş Şampiyonlar Ligi gruplarına; Fenerbahçe, Legia Warszawa, Dinamo Zagreb ve PAOK ise Avrupa Ligi gruplarına katılmaya hak kazandılar.

Günün programı şu şekilde:

19.00 Zenit (4) - (1) Pacos Ferreira

21.45 Celtic (0) - (2) Shakhter Karagandy

21.45 Maribor (1) - (3) Plzen

21.45 Milan (1) - (1) PSV Eindhoven

21.45 Real Sociedad (2) - (0) Lyon

Spor Haberleri