Silah malzemesi yakalanan zanlı serbest(!)

Rize'deki operasyonda, taksisinde silah ve silah yapımında kullanılan malzemeler ele geçirilen zanlı, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

    Alınan bilgiye göre, emniyet güçlerinin Pazar ilçesi Kirazlık Mahallesi Hopa Caddesi'nde terk edilen 53 T 5165 plakalı taksinin bagajında yaptığı aramada, 7 adet el yapımı tabanca, şarjörler ve silah yapımında kullanılan malzemelerin ele geçirilmesiyle gözaltına alınan taksinin sahibi M.K, emniyetteki ifadesinde, taksiyi N.Ö'ye verdiğini iddia etti.
     M.K'nin ifadeleri doğrultusunda Ardeşen ilçesinde bir atölyeye yapılan baskında 40 adet tabanca sürgüsü, 40 adet çeşitli çaplarda namlu, 11 adet mekanizma, çok sayıda yedek parça ve silah yapımında kullanılan malzeme bulundu.
     İfadesinin ardından adliyeye sevk edilen M.K, çıkarıldığı mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
     Polisin N.Ö'yü aradığı bildirildi.
     Bu arada, aynı operasyon kapsamında jandarma ekiplerince Fındıklı ilçesinde 10 ayrı noktaya düzenlenen eş zamanlı baskında gözaltına alınan 2'si astsubay, 1'i uzman çavuş 8 kişinin jandarmadaki sorgusu sürüyor.
     Gözaltındaki askeri personelin astsubaylar H.D. ve K.Ö. ile uzman çavuş H.K. olduğu öğrenildi.
     Olayla ilgili olarak 1 kişinin daha arandığı bildirildi.
     Dün Fındıklı ilçesinde yapılan eş zamanlı operasyonda, 6 adet el yapımı tabanca, 178 adet çeşitli çaplarda mermi, 10 adet tabanca şarjörü, 12 gram esrar, 1 adet kurşun geçirmez yelek, 1 sahte pasaport, 1 adet senet ve 1 adet özel zulalı araç ele geçirilmişti.
    
     -İL EMNİYET MÜDÜRÜ DEMİRTAŞ-
    
     Rize Emniyet Müdürü Şammaz Demirtaş, yaptığı açıklamada, ilde kaçak silah atölyelerine yönelik çalışmaların aralıksız devam ettiğini belirterek, ''2008 yılı içerisinde 5 silah atölyesine baskın düzenledik. Bu sayı son yaptığımız operasyonla 6'ya yükseldi. Bu atölyelerde çok sayıda ruhsatsız tabanca ve tabanca yapımında kullanılan malzeme ele geçirildi. Suç örgütlerine yönelik çalışmalarımız artarak devam edecektir'' dedi.
     Rize'de jandarma bölgesinde ise aynı yıl içerisinde 2 silah atölyesinin açığa çıkarıldığı öğrenildi.



Rize Haberleri