Hakemlik hayatının tamamında Çaykur Rizespor düşmanlığını büyük bir istikrarla sürdüren Halil Umut Meler bu akşam bir kez daha görevini başarıyla yerine getirdi. Çaykur Rizespor aleyhine kararlar üretmekte maharetini sergileyen Halil Umut Meler lehte karar vermeme konusunda üstün bir direnç sergiledi.
Çaykur Didi Stadı’nda oynanan Trendyol Süper Lig’in 9. haftasındaki nefes kesen karşılaşma, Türk futbolunun en hareketli derbilerinden birine sahne oldu. Maça adeta fırtına gibi başlayan ve taraftarının da desteğiyle skoru 2-0'a getiren Çaykur Rizespor, üstünlüğünü koruyamadı. Maçın kırılma anlarında ise sahneye çıkan orta hakem Halil Umut Meler, takdir haklarını sürekli misafir takımdan yana kullanarak maçın kaderine doğrudan etki etti.
Fabinho Kararı ve Verilmeyen Penaltı Infial Yarattı
Geçen sezon yine Rize’de oynanan karşılaşmada Hojer’e yapılan net penaltıyı es geçerek tepki çeken Meler, bu kez de skandal kararlarıyla taraftarların sabrını taşırdı.
Mücadelenin 40. dakikasında, sarı kartı bulunan Trabzonsporlu Fabinho'nun rakibinin ayağına net bir şekilde basmasına rağmen ikinci sarı kartı ve dolayısıyla kırmızı kartı esirgeyen Meler, sahadaki adaletsizlik sinyallerini erken dakikalarda verdi.
Maçın ilerleyen bölümlerinde ise tansiyonu tırmandıran asıl olay yaşandı. Trabzonspor’un attığı 4. golden hemen önce Çaykur Rizespor'un net bir penaltısını vermeyen hakem Meler, pozisyonun devamında topun ağlarla buluşmasına göz yumarak ev sahibi ekibe çifte darbe vurdu.
Recep Uçar Tribüne Gönderildi, Camia Ayakta
Hakemin bu haksız kararlarına kulübe kulübeden sert tepki gösteren Çaykur Rizespor Teknik Direktör Recep Uçar da maçın hakemi tarafından kırmızı kartla cezalandırılarak tribüne gönderildi. Deneyimli teknik adamın ihraç edilmesi ve hakemin tutumu Rize kulübesinde büyük öfke yarattı.
Maç öncesinde de yeşil-mavili kulübün ve taraftarların, Meler’in atanmasından duyduğu huzursuzluk basında geniş yankı bulmuştu. Karşılaşma sonrasında camianın endişelerinde ne kadar haklı olduğu bir kez daha tescillendi.
Ekrem Dağ'dan Ateş Püsküren Açıklama: "Maçlarımıza Vermesinler!"
Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında Çaykur Rizespor Yardımcı Antrenörü Ekrem Dağ, adeta ateş püskürdü. Hakem yönetimine sert sözlerle tepki gösteren Dağ, şu ifadeleri kullandı: "Çok üzgünüz, çok iştahlı başladık ama maalesef hakem yüzünden bu emeğin hepsine yazık oldu. 2-0 öne geçtik ama hakemi kontrol edemedik. Fabinho'yu atsa maç farklı olacaktı. Penaltımızı vermediler, devamında golü yedik. Halil Umut Meler'i bizim maçlara vermesinler!"
Rize kamuoyu ve yeşil-mavili taraftarlar, futbolun katledildiği bu derbi gecesinin ardından Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve Merkez Hakem Kurulu'ndan (MHK) adalet beklerken, "Çaykur Rizespor 3 - Halil Umut Meler 4" skoru Türk futbol tarihine kara bir leke olarak geçti.