Üniversite Öğrencilerinin Pazar Deneyimi

Sinop Üniversitesi Turizm Fakültesi öğrencileri, "Gönüllülük Çalışmaları" dersi kapsamında kentteki sebze pazarında gönüllü olarak görev aldı.

Sinop Üniversitesi Turizm Fakültesi öğrencileri, "Gönüllülük Çalışmaları" dersi kapsamında kentteki sebze pazarında gönüllü olarak görev aldı.

Doç. Dr. Ercan Karaçar danışmanlığında yürütülen etkinlikte öğrenciler, pazaryerinde üreticilere destek olmak amacıyla stantların düzenlenmesi, ürünlerin taşınması ve alışveriş yapan vatandaşlara yardımcı olunması gibi görevlerde yer aldı. Öğrenciler ayrıca, pazar sonunda kazandıkları sebze ve meyveleri ihtiyaç sahibi vatandaşlara ücretsiz olarak dağıttı.

Etkinliğin öğrencilerin toplumsal farkındalıklarını artırmayı hedeflediğini belirten Doç. Dr. Karaçar, bu tür çalışmaların sosyal sorumluluk bilincine katkı sağladığını ifade etti. Karaçar, "Öğrencilerimizin toplumla birebir etkileşim kurarak paylaşma kültürünü ve gönüllülüğün önemini deneyimlemelerini amaçlıyoruz" dedi.

Etkinliğe katılan öğrenciler ise gönüllü çalışmanın hem öğretici hem de anlamlı bir deneyim olduğunu belirterek, üreticilere destek olmanın ve elde ettikleri ürünleri ihtiyaç sahipleriyle paylaşmanın kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

İlk yorum yazan siz olun
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Eğitim Haberleri