Fatih Erbakan'dan Sağlık Bakanı Koca'ya Aşı Sorusu

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan, Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’nın "Hastanelerde ve yoğun bakımlarda yer alan hastaların yüzde 90’ı hiç aşı olmamış yada aşı takvimini tamamlamamış hastalardır” şeklindeki ifadelerini hedef aldı.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan, partisinin Genel Merkezinde Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Serhat Fındık, Nöroloji Uzmanı Op. Dr. Bilgehan Bilge, Araştırmacı-Yazar Cemil Can, Uzm. Klinik Psikolog Mikdat Ertem ve Yeniden Refah Partisi Doğu-Güneydoğu Anadolu Direktörü Ahmet Fatih Hatunoğlu ile birlikte düzenlediği basın toplantısında çok tartışılan mRNA aşılarının muhtemel olumsuz sonuçlarına ilişkin açıklamalarına getirilen eleştirilere konunun uzmanı doktorlar ile cevap verdi.

Dr. Fatih Erbakan, Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’nın açıklamalarında ifade ettiği “Hastanelerde ve yoğun bakımlarda yer alan hastaların yüzde 90’ı hiç aşı olmamış yada aşı takvimini tamamlamamış hastalardır” şeklindeki ifadelerini de eleştirip, Sağlık Bakanı Koca’nın cevaplaması için şöyle konuştu: “Sayın Sağlık Bakanımız açıklamalarında sürekli yoğun bakımda yatan hastaların yüzde 90’ı aşılanması tamamlanmamış hastalardır. Yüzde 90’ı hiç aşı olmamış hastalar demiyor Yüzde 90’ı hiç aşılanması tamamlanmamış. Ne demek bu? Mesela 2 doz Biontech olan biri de aşılamasını da tamamlamamış. 3 olacaktın, 4 olacaktın, hatırlatma dozu olacaktın. 1 doz oldun onu da saymıyorsun, ikide olsan diyor ki 3. Lazımdı. Burada sayın bakanın bunu açıkça ifade etmesi lazım. Bu ifade tam olarak ne anlama geliyor? 2 doz aşı olmuşlarda 3. Dozu yaptırmadığı için bu yüzde 90’ın içindeyse o zaman tam bir felaket. Aşının korumdağını hiçbir işe yaramadığını ispat eden bir veri olur. Neden yüzde 90’ı hiç aşı yaptırmamışlardır diyemiyor da yüzde 90’ı aşılamasını tamamlamamış diyor?"