İmparator Fatih terim

Sabri TOPAL

İlk maçı Hırvatlara karşı 1-0 kaybettiğimizde sonuçtan ziyade,ortaya konan oyun ve sahada verilen mücadele kafalarda soru işareti yarattı.Ayrıca defans ortasında hava toplarındaki etkisizliğimiz sırıtmıştı.Hırvatlar resmen hava üssü kurup kafa tenisi oynamışlardı.

Fatih TERİM milli maç sonrası oynanan İspanya-Çek Cumhuriyeti maçı için özel helikopterle yaklaşık 500 km.mesafe kadedip maçı seyredip geri dönmüştü.Daha önce hiç tanımadığı rakipleri ( İSPANYA- ÇEK CUMHURİYETİ )seyredecek ona göre önlem ve tedbirler alıp maç planlarını yapacaktı.Çekler grubumuzda oynadığımız rakibimiz.,İspanya  herkesin tanıdığı ve bildiği bir önceki dünya kupasında eleme grubundaki rakibimiz.

İspanya maçı kadrosunda Cenk TOSUN,Burak YILMAZ değişikliği dışında bir şey yoktu.Futbol oynama şeklimizdede bir değişiklik yoktu.Esasında maça iyi başladık.Henüz 1.dakikada rakip stoperin sarı kart görmesi ile avantajlı bir durum bile yakalamıştık.Ancak maçın ilerleyen bölümlerinde maçın içerisinde olamadık.Maçın hiç bir bölümünde maça ortak olamadık.Bitik,küskün ve dağınık bir takım görüntüsü vardı.

Öncelikle Milli takımımızı değerlendirirken sadece sahada oynayanları ve kadroda olanları değil,kadroda olmayanları kadroya alınmayanları ve saha dışı etkenleri konuşmak gerekiyor.Tabi bunları turnuva bitiminde etraflıca  tartışmak ve değerlendirmek gerekecek.

Milli takımımızın kadro mühendisliği doğru yapılmamışAvrupanın en büyük 6.ekonomisine sahip Futbol ülkesinde hala defans göbeğinde alternatif yaratamıyor ve devrişme stoperlerden umut bekliyorsak bir yerlerde ciddi sıkıntılar var demektir.

Bu konuda en büyük sorumluluk futbol direktörü sn.Fatih TERİM’in dir.Form durumları iyi olmayan ve sahada yürüyerek oynamaya çalışan futbolcularla oynama ısrarından ve yanlışında bir türlü vazgeçmedi.Sn.Fatih TERİM sınırsız yetkilerle donatılmış hesap vermez bir tavırla ve keyfi uygulamalarla adeta şapkadan tavşan çıkarmaya çalıştı.Dışardan seyreden herkesin görebildiği eksikliklere ve zaaflara karşı hiçbir önlem almadı.

Arda TURAN,futbolda avrupadaki en önemli futbol elçimizdir.Milli takımımıza önemli hizmetleri olmuştur.Bundan böylede olmaya devam etmelidir ve edecektir.Ancak turnuvadaki ilk Hırvatistan maçında ve İspanya maçındaki form durumu takıma olumlu bir katkı sağlamaktan uzaktır.İspanya maçının özellikle 2.yarısında yaşananlar hiç yakışmamıştır.Taraftarlarımızın yaptığı hiç doğru değildir.Neticede Ülkemizi ve Ay yıldızımızı uluslararası arenada temsil ettiği bir müsabakada rakipler önünde ıslıklanması hiç yakışık almamıştır.Bu tavır bile ülkemiz insanının futbola bakışının negatif bir göstergesidir.Ancak olayların buralara gelmesine seyirci kalan Fatih TERİM en önemli sorumludur.

Neticede futbolda başarı varsa övgü vardır.Başarısızlık varsa eleştiride olacaktır.Ancak bunların zamanlaması ve şekli son derece önemlidir.

Önümüzde ÇEK CUMHURİYETİ maçı var.Turnuvalarda önemli olan devam edebilmektir.Milli takımımızın devam edebilmesi için Çekleri yenmesi yanında diğer gruplardan gelecek sonuçlarda büyük önem taşımaktadır.Şimdi önce Çekleri yenmek için toparlanmalı ve bütün gücümüzü ve motivasyonumu birleştirmeliyiz.Sadece yenmek yeterli olmayabilir.Birden fazla gol’lü galip gelmek gerekebilir.

Ancak bu turnuva sonrası sonuç ne olursa olsun,Sn.Fatih TERİM!kendine yakışanı yapmalı ve görevi bırakmalıdır.Milli takım kişisel kapris ve egoların tatmin edileceği bir yer değildir.Ulusal çıkarlar her şeyden önemlidir ve öyle olmalıdır.

İlk yorum yazan siz olun
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.