Orhan YAZICILAR

Orhan YAZICILAR

Erkek Adam!

Erkek Adam!

İnsanoğlu aşağı yukarı 2 milyon yaşında. Bu iki milyon yıl boyunca erkeğe iki temel görev verilmiş: Baba olmak ve Aileyi korumak.. Erkeğin duygu dünyasında bunlardan öte bir fikir aramak yanlış olur. O, bunu bilir, bunu yapar.

Son 20 yılda kanunlarda büyük değişiklikler yapıldı ve erkeğin evdeki egemenliğine son verildi. Bütün sorun Milyon yıllık alışılmış sürecin 20 yılda değişmesinden kaynaklanıyor. ‘’Evin reisi erkektir’’ ibaresi kanunlardan çıkarıldı, evlilik sürecinde elde edilen mallar kabul edildi. Dolayısıyla erkek en güçlü tarafından yara aldı. (Hükmetme Gücü).. Bütün bu süreç boyunca alışık olmadığı bir durum ile karşılaştı. Kadın konuşması… Kadın daha önce evde büyük kararları alırken ya yoktu ya da sesi çıkmıyordu. Şimdi kadın da evdeki olaylara ve büyük kararlara dahil. Bu husus erkeğin asla alışık olmadığı ve başa çıkmakta zorlandığı bir durumdur.

Bütün bunların yanında kadınların da eve para getirmesi sonucunda erkekten beklentiler çoğaldı: ‘’Yakışıklı olacak, parası olacak, kendinden emin olacak, diksiyonu düzgün olacak, kariyeri olacak’’. vs…bu kadar beklentiyi erkek karşılayamaz. 2 Milyon yıldır ondan beklenen bir av vurup ailesine bakmak iken bugün bu beklentiler karşısında çaresiz vaziyettedir. Ondan sürekli romantik olmasını beklemek, sürprizler bakmasını istemek, sadece bayan arkadaşı ile ilgilenmesini beklemek, duyarlı olmasını beklemek gibi davranışlar erkeği bir müddet sonra sıkacaktır.

Bütün erkekler bilirler ki erkekler hassas bir egoya sahiptir, kolay incinir ve çocuk gibidirler. Onların birer oyuncakları vardır. Kimisi futbola meraklıdır, kimisi balık tutar, kimisi siyaseti takip eder, kimisi mangalcıdır, kimisi off road yapar vs…. Kadınlara tavsiyem erkeklerin ellerinden bu oyuncakları almayın. Yoksa karşınızda mızmız çocuklar bulursunuz. Kadınlar, erkekler kapıda ‘’Gene neredeydin’’? soruları ile karşılamasın.

Bu kadar baskı karşısında erkek ne yapacaktır? Tabii ki aslı vazifesinden sıyrılacaktır. Ailesine bakmayacak, çocuklarını ihmal edecektir. Batıda olduğu gibi aile kurumu çökecektir. İşte bu durumda kadınlara önemli görev düşüyor. Güçlü erkek istiyor iseler söylenenlere dikkat etmelidirler.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Orhan YAZICILAR Arşivi