Alihan TELATAR

Alihan TELATAR

Etkisiz Futbol

Etkisiz Futbol

Çaykur Rizespor geçen hafta Antalyaspor deplasmanında 3 puanla dönmenin moraliyle Beşiktaş’ı konuk etti. Yeşil-Mavililer, güçlü rakibi karşısında maça adeta mağlup başladı.

Maçın 5. dakikasında Rizespor’da defans derinliğini bozulduğu bir anda konuk takım attığı golle öne geçti. Erken gelen bu gol Rizespor’u biraz bocalamasına neden oldu. Ancak kısa sürede toparlanmasını bildi. Önce Leonard Kweuke’nin ceza sahası içerisinde düşürülmesiyle kazanılan penaltıyı yine bu oyuncu kullandı ve attığı golle beraberliği sağladı. Hemen ardından Rizespor atağında Beşiktaşlı futbolcunun topu eliyle oynamasıyla ikinci penaltı geldi. Bu kez topun başına Ali Adnan geçti. Ve takımın öne geçirdi. Bu ilk yarının da skoru oldu.

Zaten Rizespor’un ilk yarıda penaltılar haricinde pozisyonu yoktu. Maçın ikinci yarısında etkili olan taraf Beşiktaştı.

Rizespor’un yaptığı tek şey alan savunmasıydı. Bunu yapınca da Beşiktaş beraberliği sağladı. Rizespor önce mağlup duruma düştü. Ardından galip duruma geçtiği maçta ikinci yarıda yediği golle sahadan 1 puanla ayrıldı. Evet rakip Beşiktaş gücü ortada. Rizespor kendi sahasında oynuyor. Bu kadar da etkisiz olmaya da hakkı yoktu. İyi mücadele etti. Ancak rakip kalede hiç ama hiç etkili olmadı. 90 dakika boyunca Beşiktaş’ın kalesinde ne bir pozisyonu ne de atılan bir şutu vardı. İkinci yarıda yapılan değişiklikler Lomana LuaLua’nın oyuna girmesi Rizespor’un bu görüntüsünü değiştirmedi. Zaten ikinci 45 dakikada kalesini savunun sadece kontra ataklarla rakip kaleye gitmeye çalışan bir Rizespor vardı. Son dakikada olsa Rizespor net bir gol pozisyonu buldu ancak LuaLua topu dışarı attı. Yine de 1 puan iyidir çünkü rakip Beşiktaş.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Alihan TELATAR Arşivi