Alihan TELATAR

Alihan TELATAR

Kırılma Anları

Kırılma Anları

Ç.Rizespor, üst üste oynadığı deplasman maçlarının ilkinde Beşiktaş ile berabere kaldıktan sonra dün Eskişehir’de farklı mağlup oldu ve bu sezon deplasmandaki ikinci yenilgisi aldı.

Yeşil-Mavililer, Eskişehir karşılaşmasına hem taktiksel hem de zorunlu değişiklikler ile çıktı. Cernat’ı kadroya almayan Teknik Direktör Rıza Çalımbay, orta alanda Kağan’a görev verirken, Slyvestre’yi de forvetin arkasına monte etti. Bu da Rizesopr’un orta alandaki pas yüzdesini düşürdü. Orta alanda istenilen pas trafiği oluşmayınca bu bölgede Rizespor, etkili olamadılar.

Maçın ilk yarısında her iki takımda daha kontrollü bir oyunu tercih etti. İlk yarının son anlarında Sercan’ın altı pasa gönderdiği topa Uche vuramayıp kafa yerine göğüs ile vurmayı tercih etmesi beceriksizliğin en çarpıcı örneğini gösterir gibiydi. Bu da maçın en önemli kırılma anıydı.

İlk yarı golsüz tamamlandıktan sonra Çalımbay, Uche’nin yerine Kweuke’yi oyuna sürdü. İkinci yarının başında Sercan şutunun kaleciden dönmesi şanssızlıktı. Bu pozisyondan birkaç dakika sonra Eskişehir atağında Tores, çalımlar ile Rizesporlu oyuncuları ipe dizer gibi geçip topu ağlara gönderdi.

Rizespor bu gole karşılık vermekte gecikmedi. Sercan’ın ortasında Kweuke, önce topu kontrol etti, sonra jeneriklik bir rövaşata ile topu ağlara gönderip beraberliği sağladı. Ancak Rizespor beraberliğin sevincini fazla uzun yaşayamadı. Kweuke’nin sakatlandığı pozisyonda topu bırakması, bir anda Eskişehirspor’un kontra atağına dönüştü. Ev sahibi takım bu atak ile yeniden öne geçti.

Ardından da Kweuke’nin sakatlanıp çıkması ve takımın 10 kişi oyuna devam etmesi Rizespor’un bütün gardını düşürdü. Eskişehirspor üst üste attığı goller ile farkı 3’e çıkartırken, sahada 10 kişi kalan Rizespor’un da daha fazla üzerine gitmedi.

Rizespor dün özellikle ikinci yarıda takım oyunu oynayamadı. Özellikle defansta az adamla yakalandığında kalesinde golleri gördü. Beşiktaş maçının iyisi olan Koray, sağ bekte döküldü. Sol bek deki Ali Adnan’ın da ondan aşağı kalır yanı yoktu. Bu farklı yenilgide elbetteki Kweuke’nin sakatlanıp sahada 10 kişi kalması da önemli bir şanssızlıktı. Bu skorda Rizespor adına sezonun en farklı yenilgisi oldu. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Alihan TELATAR Arşivi