Alihan TELATAR

Alihan TELATAR

Kötünün Kötüsü

Kötünün Kötüsü

Çaykur Rizespor, ligdeki kötü gidişine büyük bir hızla devam ediyor. Yeşil-Mavililer, saha ve seyircisinin önünde lig'de son sırada bulunan Kayserispor'a her iki yarıda yediği gollerle mağlup oldu.

Sezon başında yeterince özellikle yapılmayan transferler, ardından peş peşe gelen sakatlıklar eksikler şunlar bunlar. Mazeretlerin sonu yok. Son olan şey ise bu takım hızlı bir düşüş içinde ve başarısızlıklarına başarısızlık ekleyerek devam ediyor.

Dün Kayserispor lig'in son sırasında bulunan bu takım elini kolunu sallayarak oynamadan maçı kazandı. Rizespor'un hatalarını, yanlışlarını çok iyi değerlendirdi. Yeşil-Mavililer maça tutuk ve etkisiz başladı. Sahada ne yaptığını bilen nasıl oynayacağını bilen kimse yoktu. Şansızlık, dikkatsizlik, beceriksizlik girdabında kaybolduktan sonra ısrarcılığını da yitirdi. Hep tempo bulmakta hem de rakibin ördüğü fiziksel ve zihinsel duvarı aşmakta zorlandı. Zaten elindeki imkanlarla aşacak güce sahip değildi.

İlk gol yine basit hata tıpkı Karabük'te olduğu gibi. Duran bir top serbest atış kaleciden dönüyor. Dönen topu Rizespor'da takip eden tek bir Allah'ın kulu olmayınca rakip kolayca golü atıyor. Bir takım ne kadar eksik ve mazereti olursa olsun bu kadar kolay bir gol yiyorsa mağlup olmaya da mahkûmdur.

Kweuke zorunluluktan sakat sakat oynuyor. 30 dakikada beni çıkartın diyor ilk yarıyı bitiriyor. İkinci yarıda yerine giren genç Ozan 12 dakika oyunda kaldıktan sonra ayağını tutarak çıkıyor. O sakat bu sakat peki iyi olan kim. İyi olan yok. Ardından Tevfik'te sakatlanıp çıkıyor. Sahada kalanların ise topa vuracak mecalleri kalmamış.

Zaten bu takımda oyuna damgasını vuracak oyuncu yok. Rizespor işlevsiz hale geldi. Bu hale getirende başta yönetim ve teknik kadro. Zaten bu hale getirenlerinde hep bir mazereti var. Ayrıca taraftarında var. Takımlarına inanmadıkları için stada da gelmediler. Taraftarın inanmadığı maça oyuncu nasıl inansın ki. Öyle ya da böyle bu takım çok hızlı bir düşüş içinde. İlk yarıda kalan 5 maçtan kaç puan alır bilemem ama 5 puan alabilirse inanın bu çok büyük başarı olur. Çünkü Rizespor şuan ki görüntüsüyle en kötü korku filminden daha da kötü. Acil önlemler ve tedbirler alınmazsa sonu çok ama çok kötü olur.

Kimsede bunun hesabını veremez. Rizespor dün kötü oynayan ama yakaladığı iki fırsatı değerlendiren bir takıma yenildi. Daha önce'de yine kötü Antalyaspor'a Karabükspor'a yenilmişti. İçerde ve dışarıda kötü oynayan takımlara yeniliyorsan demek ki sende çok ama çok kötüsün.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Alihan TELATAR Arşivi