Ali KÖROĞLU

Ali KÖROĞLU

Rize Sınavını Geçemedi!

Rize Sınavını Geçemedi!

Gazetecilik... Muhabirlik, Editörlük, Kısacası Basın...

Geceli gündüzlü, bayramlı bayramsız, günün her saati olayları takip etmek ve okuyucularımızı bilgilendirmek.. İnsanları memnun etmek gerçekten çok zor. Haber yapmak Rize'de pek kolay olmuyor. Herkesin bir hatır işleri oluyor. Mutlaka da yazılan bir yazı birilerine dokunuyor. Yazarsan kötü, yazmazsan iyi oluyor. İyi güzelde biz haberciler olarak kimi memnun etmeliyiz? Okuyucularımızı mı, yoksa habere konu olan kişilerimi... Bizleri üzen ise sistemi bilip de haber yapıldığında tehditvari konuşanlar.

Bizim görevimiz halkı bilgilendirmek değil mi ?

Değerli okuyucularımız belki bu satırlar size biraz anlamsız gelebilir. Ama Pazar günü yaşanan bir takım olaylar bizi derinden yaralamıştır. Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı  Dağbaşı Mevkiinde yamaç paraşütü yapacağı haberi bize bizzat belediye tarafından servis edildi. Bizlerde gazeteci-muhabir arkadaşlarla iki ekip olarak haberi takip etmek için yola çıktık. Bir Ekip dağbaşına, bir ekip ise sahile gitti. Sahil günlük güneşlikti. Dağbaşı ise sıcaktan adeta insanları oynatıyordu. Tabii bu gülüşmeler Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı'nın ikinci denemesinde 4 metreden düşmesiyle yerini gerginliğe bıraktı.

Yamaç paraşütünü haber yapmak için olay yerinde olan basın mensupları Bakırcı'nın düşüş anını ve sonrasını çekerken suçlu kendileriymiş gibi muamelelere maruz kaldı. Gazeteciler bir anda şaşkına döndüler. Çünkü tepki inanılmaz derecedeydi. Kimse böyle bir olay ve tepki beklemiyordu. İnsanlar bize vatandaşları bilgilendirmek için bilgi aktaracağına bilgi kesintisi istiyor.

Bakırcı'nın yamaç paraşütü haber oluyor da neden kaza geçirmesi haberi engellenmek isteniyor. Bunu anlamakta zorluk çekiyorum. Bizler kimsenin kaza geçirmesini ve ya yaralanmasını istemeyiz. Ama işimiz gereği yaşanan olayları da okuyucularımıza aktarmak bizim görevimiz. Olay 53 ailesi olarak böyle durumlarda kimse bizden farklı şeyler beklemesin. Biz işimizi yapıyoruz. Tabi bu arada bu olayı Rize'de okuyucularımıza ve tüm sitelere ilk önce duyurmanın haklı gururunu da yaşıyoruz.

4 yıldır Yamaç Paraşütü yapan ve kendi deyimiyle biraz kötek yediğini, uçmaya devam edeceğini söyleyen Rize Belediye başkanı Halil Bakırcı'ya da geçmiş olsun dileklerimle nice uçuşlarda tekrardan görüşmek dileğiyle...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
1 Yorum
Ali KÖROĞLU Arşivi