1-7 Mart Yeşilay Haftası

1-7 Mart Yeşilay Haftası
Yeşilay Cemiyeti Rize Temsilcisi Bayram Ali Kavalcı, Yeşilay haftası nedeniyle yaptığı açıklamada; Bağımlılığın bir hastalık olduğunu açıkladı

1-7 Mart Yeşilay haftası ve 5 Mart Yeşilay Cemiyetinin kuruluşu münasebeti nedeniyle bir açıklama yapan Yeşilay Cemiyeti Rize Temsilcisi Bayram Ali Kavalcı;” Yeşilay Cemiyeti, 5 Mart 1920 tarihinde Hilal-i Ahdar adıyla kuruldu. Bunun için 1-7 Mart tarihleri arası, yurdumuzda Yeşilay haftası olarak kutlanmaktadır.

Cemiyetimizin kuruluş tarihi olarak yaklaşan bir asırlık hizmet boyunca, alkollü içkiler, sigara ve uyuşturucu maddelerin sağlık üzerindeki kötü neticeleri anlatmayı, aile ve gençleri bu kötü alışkanlıklardan uzaklaştırmayı gaye edinmiştir. Yıllardı bu hizmetini, televizyonlarımız, gazetelerimiz, radyolarımız, konferans, tiyatro, dergi, CD, DVD, broşür ve ilanlarla yapmaktadır.

Bu hafta kutlamalarımızda bağımlılık üzerinde duracağız. Bağımlılık kelime anlamıyla bir alışkanlığa psikolojik olarak önüne geçilmez bir biçimde ihtiyaç duymak demektir. Bir başka deyişle, bağımlılık fiziksel bir hastalıktır, kesinlikle utanılacak bir şey değildir, bir sağlık problemidir, ahlak değildir. Bağımlılık insanı gerçek hayattan koparır. Bağımlılık, yalnızlığa iter, ölümlü kazalara neden olur, sahte cesaret hissi verir, yuvaları yıkar, cinayet işletir, karaciğerler başta olmak üzere birçok önemli organı tüketir.”diyerek ailelerin çocuklarının arkadaş çevrelerini iyi izlemelerini noktasında uyarıda bulundu.

Öte yandan bu yıl Rize’de 1-7 Mart Yeşilay haftası kutlamaları, Rize İl Milli Eğitim Müdürlüğü kararıyla 1 Mart 2010’da İsmail Kahraman Kültür Merkezinde Vakıflar İlköğretim Okulu tarafından gerçekleştirilecektir.