1. Ligde Deprem Var!

1. Ligde Deprem Var!
TFF 1. Ligde 29. hafta karşılaşmaları bir maç dışında tamamlandı. Ligin zirvesi ateşten gömlek gibi kızarırken lider Elazığspor ile 5. sıradaki Çaykur Rizespor arasındaki puan farkı 5'e düştü.

1. Ligde yarın oynanacak Gaziantep Büyükşehir Belediyespor - TKİ Tavşanlı Linyitspor karşılaşması dışında tüm maçlar oynandı. Bugün oynanan karşılaşmalarda Süper Ligi hedefleyen takımların sürpriz puan kayıpları Çaykur Rizespor ile lider arasındaki puan farkını 5'e, ikinci sıradaki takım ile 3’e düşürdü.

Gündüz oynanan karşılaşmalarda lig ikincisi Akhisar Belediye ve Gençlik Spor'un evinde Bucaspor'a sürpriz bir şekilde 1-0 mağlup olmasının ardından biraz önce tamamlanan karşılaşmada ise lig lideri Elazığspor, kümede kalma mücadelesi içerisindeki Sakaryaspor karşısında 1-0 mağlup duruma düşmesine rağmen peşpeşe bulduğu gollerle ilk yarıyı 3-1 önde tamamladı. Ancak Sakaryaspor mucizevi bir dönüş yaparak karşılaşmanın son 12 dakikasına sığdırdığı iki golle karşılaşmanın 3-3 beraberle tamamlanmasını sağlayarak aldığı 1 puanla puanını 20'ye yükseltti ve ümidini kalan 5 maça taşıdı.

Sakarya'da 3-1 önde iken karşılaşmayı 3-3 berabere tamamlayan lider Elazığspor, iki puan kaybetmesine rağmen puanını 54'e yükselterek liderliğini sürdürdü. Bu haftaki karşılaşmalar sonrasında Akhisar Belediye, Kasımpaşa ve Konyaspor 52’şer puanla sıralamayı bölüşürken Çaykur Rizespor ise 49 puanla 5. sırada yer alıyor.

Ligde bu hafta oynanacak olan Kasımpaşa – Elazığspor ile Konyaspor – Akhisar Belediye ve Gençlik Spor mücadelelerinden çıkacak sonuçlar Sakaryaspor’u Rize’de ağırlayacak Çaykur Rizespor için büyük önem taşıyor.

İşte bu hafta 1. Ligde alınan toplu sonuçlar ile puan durumu ve ilk 5’te yer alan takımların kalan 5 maçı:

29. HAFTA SONUÇLARI

İstanbul Güngörenspor-Denizlispor : 0-3

Göztepe-Kasımpaşa : 1-2

Giresunspor-Kartalspor : 1-0

Akhisar Belediyespor-Bucaspor : 0-1

Boluspor-Konyaspor : 1-2

Adanaspor-Kayseri Erciyesspor : -1

Çaykur Rizespor-Karşıyaka : 2-1

Sakaryaspor-Elazığspor : 3-3

9 Nisan Pazartesi

19.00 Gaziantep Büyükşehir Belediyespor-TKİ Tavşanlı Linyitspor

29. HAFTA PUAN DURUMU

29.-hafta-puan-durumu.jpg

İLK 5'TE YER ALAN TAKIMLARIN KALAN 5 MAÇI

1.20120408211142.jpg