10 Numaralı Projelerde İlk Fire Verildi, 5 Tane Fire de Sırada!

10 Numaralı Projelerde İlk Fire Verildi, 5 Tane Fire de Sırada!
Rize Belediyesi’nin 10 Numaralı Projelerinde ilk fire verilirken diğer 5 projeden görünürde hiçbir icraat yok geri kalan 4 projenin ne zaman tamamlanacağı ise meçhul...

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Başbakanlığı döneminde tavsiyesi ve onayı doğrultusunda belediye bloklarıyla ilgili sağlam ve modern bir proje hazırladıklarını açıklayan dönemin Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı’nın ardından Rize Belediye Başkanı seçilen ve adaylığı sürecinde 10 Numaralı Projeler arasında ilk sırada Belediye Blokları Projesine yer veren Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, belediye blokları projesini rafa kaldırdı.

22-026.jpg

Cumhuriyet Caddesi ile Deniz Caddesi arasında bulunan Belediye Bloklarındaki dükkanların alt bölümlerine ruhsat vererek buraların lokanta ve kafeterya türü işyerleriyle hizmete başlamasının ardından geçtiğimiz günlerde de belediye bloklarından dükkan satışları yapılmıştı. Hal böyle olunca da milyarlarca masraf yapılarak hizmete açılan işyerleri dolayısıyla belediye bloklarının yıkımı imkansız hale geldi.

Oysaki hazırlanacak olan bir projeyle belediye blokları hükümetin üzerinde durduğu kentsel dönüşüm programı kapsamına alınabilir ve Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap’ın ilk seçim vaadi olan “Fiziki ömrünü tamamlayan bu blokları yıkarak, alışveriş ve sosyal alanların yer aldığı yeni mekanlar oluşturacağız” sözü rahatlıkla kentsel dönüşümle uygulanabilirdi.

Öte yandan görev süresinin 2,5 yılını geride bırakan Başkan Kasap’ın 10 Numaralı Projeleri arasında yer alan 2. Proje Batı Park (Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’ni denizle buluşturacağız projesi), 5. Proje Sahil Düzenlemesi Projesi (Turizmin gelişmesi için insanlarımızı ilimizin eşsiz manzarası ile buluşturacağız), 7. Proje Rize Harikalar Diyarı (Çocuklarımızın bedensel, ruh sağlığı açısından kendilerini ifade edebilecekleri bir sosyal donatı merkezi oluşturacağız), 8. Proje Kadın Sosyal Yaşam Merkezi (Kadınlarımızın ürettikleri eserleri sergileyebilecekleri mekanların bulunduğu spor, sanat vb. faaliyetlerini gerçekleştirebilecekleri bir merkez oluşturacağız) ve 9. Proje olan Çay Çarşısı Projesi (Şehrimizin marka ürünü olan çayımızı, yerli ve yabancı turistlere daha özel ortamlarda sunacağız) projelerinin akıbeti bilinmezken;  lağım kokusundan ve çöp yığınından geçilmeyen, yürüyüş parkurlarına dev kayalar yerleştirilen, aylar öncesinden kazılan yolların tamamlanamaması ve göletlerle dolu sahildeki ilimizin eşsiz manzarasını turizmle bu şekilde buluşturmaya devam edeceğiz gibi gözüküyor. Çay Çarşısı Projesi yerine ise çayın başkenti Rize’yi kahve diyarları sarmış ve çayın memleketinde çay kahveye yenik düşer hale gelirken, çay adeta öz yurdunda garip hale geldi.

Başkan Kasap’ın 10 Numaralı Projelerden geri kalan 4 projesi ise şöyle:  “Cumhuriyet Meydanı 1. Etap, Salarha Tüneli, Isırlık Kent Ormanı ve Mesire Alanı ile Güney Çevre Yolunun bulunduğu Kuzey Güney Birleşmesi.”

İŞTE BAŞKAN KASAP’IN TANITIMINI YAPTIĞI VE AKIBETLERİ BİLİNMEYEN 10 NUMARA PROJELERDEN 5’İ İLE YIKIMI BİR BAŞKA BAHARA ERTELENEN BELEDİYE BLOKLARI PROJESİ

belediye-bloklari.jpgbati-park.jpgsahil-duzenlemesi.jpgrize-harikalar-diyari.jpg

kadin-sosyal-yasam-merkezi.jpgcay-carsisi.jpg