10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü
Rize Valisi Nurullah Çakır, gazetecilerin demokratik hak ve özgürlükler çerçevesinde yaptıkları hizmet takdir edilmesi gereken kutsal bir olgu olduğunu söyledi.

Çakır, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, zor şartlar altında özverili çalışmalar ile geçmişe not, geleceğe kaynak sağlayan basın mensuplarının çalışma şartlarının iyileştirilmesi ve yasal haklarının korunmasının en samimi temennileri arasında olduğunu belirtti.

Bir zamanlar Anadolu'da görev yapan bir basın çalışanının çektiği bir kare görüntünün 48 saat sonra basın merkezine ulaştığını ifade eden Çakır, şunları kaydetti:

"Bugün baş döndürücü teknolojik gelişmeler sayesinde anında basımda, her an elimizin altında bulunan cep telefonlarında, bilgisayarlarımızda ve televizyonlarımızda karşımıza çıkmaktadır. Basının bilgi ve belgeye ulaşma hızı ve kamuoyuna ulaştırma hızına bakarak, nereden nereye geldiği anlaşılmaktadır. Ancak unutulmaması gereken çok önemli bir husus teknolojik gelişmelerin ölçeği hangi yüksekliğe ulaşırsa ulaşsın, toplumsal sağduyunun sesi olması itibarıyla her dönem önemini hissettirmiştir, böyle de kalmalıdır. Büyük medya kuruluşlarının ticari amaçları yanında Anadolu'muzda meslek aşkıyla toplumu aydınlatma görevini sürdüren yazarlarımız bulunmaktadır. Bu duygu ve düşüncelerle Rize'de görev yapan gazetecilerin Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyor, bütün basın mensuplarımıza başarılar diliyorum."