12 Kişilik afet timi güven veriyor

12 Kişilik afet timi güven veriyor
Son günlerde ülkemizin bir çok yerinde yaşanan, can ve mal kaybına sebep olan, doğal afetlerle mücadele konusunda Rize Belediyesi İtfaiyesi Müdürü Uğur MİNDER vatandaşlara güven verdi.

Doğal afetlerle mücadele için özel donanımlı tim;

Yaşanması muhtemel doğal afetlerde can ve mal güvenliği için Rize İtfaiyesi bünyesinde oluşturulan özel donanımlı ve eğitimli 12 kişilik tim hakkında bilgi veren Minder, yeni ve modern araç alımlarından da bahsetti. Bunları yaklaşan itfaiye haftasında halkın bilgisine ve görselliğine sunacaklarını belirten Minder konuşmasında şunları söyledi. 

24.jpg 

Rize Belediyesi İtfaiyesi olarak 12 kişilik bir kurtarma takımı oluşturduk. Özel eğitimli ve özel teçhizatlı olacak olan bu takımla; sel felaketi, su baskını heyelan gibi her türlü doğal afetlerde halkımızın yanında olacağız. Buna paralel olarak yeni araç alımları gerçekleştiriyoruz. Büyük şehir belediyelerinden hem bilgi hem de teknik yardımlar alıyoruz” dedi.

Önümüzde ki İtfaiye Haftasına da değinen Minder;  

Yaptığımız bu çalışmaları “İtfaiye Haftası” olarak kutlanan Eylül’ün son haftasında ki etkinliklerimizde halkımızın görselliğine sunacağız. Hazırladığımız bilgilendirme broşürlerini halkımıza dağıtacağız. Ekip ve ekipmanımızı 28 Eylül Pazartesi Cumhuriyet meydanında başlatacağımız program ve stantla halkımıza tanıtacağız. İtfaiye teşkilatımızın kullandığı tüm araç ve gereçlerin yakından görüleceği standımızı vatandaşların rahat bir şekilde gezip görmesi için 1 hafta boyunca açık tutacağız.

Buradan tüm halkımızı can ve mal güvenliği için programımıza davet ediyorum” dedi.