1461 Trabzon zirveden uzaklaşıyor

1461 Trabzon zirveden uzaklaşıyor
PTT 1. Lig'de zirve mücadelesi veren 1461 Trabzon, penaltı kaçırdığı maçta Tavşanlı Linyitspor deplasmanından bir puanla döndü.

Maçın ilk yarısı 39'uncu dakikada Agbetu'nun penaltı golüyle Tavşanlı Lintiyspor'un 1-0 üstünlüğüyle sona erdi. 65'te Mustafa Akbaş, güzel bir kafa vuruşuyla skora eşitlik getirdi. 77'de konuk ekip tartışmalı bir penaltı kazanırken, Sakıb Aytaç kırmızı kartla oyun dışı kaldı. Penaltıyı kullanan Emrullah'ın şutunu kaleci Metin, kornere gönderirken maç da 1-1 sona erdi.

PTT 1. Lig'de hem küme düşme hattını hem de zirveyi yakından ilgilendiren mücadelede Tavşanlı Linyitspor evinde 1461 Trabzon ile 1-1 berabere kaldı. Ev sahibi ekip 39. dakikada penaltıdan Akeem Agbetu ile öne geçerken, konuk ekibin beraberlik sayısı 65. dakikada Mustafa Akbaş kaydetti.

Dumlupınar Stadı'nda oynanan ve Özgür Yankaya'nın yönettiği mücadeleye ev sahibi ekip etkili başladı. Ardı ardına ataklar geliştiren Tavşanlı Linyitspor 39. dakikada penaltıdan Akeem Agbetu'nun attığı golle 1-0 öne geçti ve ilk yarı ev sahibi ekibin üstünlüğü ile sona erdi.

Karşılaşmanın ikinci yarısında ise konuk ekip 1461 Trabzon etkili oyunu ile dikkat çekti. Karadeniz ekibi 65. dakikada Mustafa Akbaş'ın attığı golle oyundaki dengeyi kurdu. Mücadelede başka gol olmayınca karşılaşma 1-1 sona erdi.

Bu arada 77. dakikada 1461 Trabzon bir penaltı vuruşundan faydalanamadı. Ceza alanı içerisinde Tavşanlı Linyitspor'dan Sakıb'ın topa elle müdahale ettiği kararını veren Özgür Yankaya, oyuncuya kırmızı kart gösterdi. Penaltı vuruşunu kullanan Emrullah Tavşanlı kalesisi Metin'e takıldı.

Alınan bu sonucun ardından Tavşanlı Linyıtspor puanını 32'ye, 1461 Trabzon ise 48'e yükseltti.

PTT 1. Lig'de 31. hafta mücadelelerinde Tavşanlı Linyitspor 21 Nisan'da deplasmanda Gaziantep Büyükşehir Belediyespor ile karşı karşıya gelecek, 146 1 Trabzon ise aynı tarihte evinde Göztepe ile kozlarını paylaşacak.

Stat: Dumlupınar 

Hakemler: Özgür Yankaya, Seçim Demirel, Esat Sancaktar 

TKİ Tavşanlı Linyitspor: Metin, Hasan (Dk. 56 Deniz), Ferhat, Murat Özavcı, Bilal, Mesut, Abdi (Dk. 71 Murat Yılmaz), Mehmet Besler, Shala (Dk. 77 Emre), Agbetu, Sakıb 

1461 Trabzon: Fatih, Barış (Dk. 61 Mehmet Sıddık), Göksu, Mustafa Akbaş, Abdulkadir, Mehmet Kuruoğlu, Gökhan (Dk. 46 Mehmet Tiryaki), Yusuf, Emrullah, Abdullah (Dk. 75 Ömer), Kadir  Goller: Dk.

Goller: 39 Agbetu (penaltıdan) (TKİ Tavşanlı Linyitspor), Dk. 65 Mustafa Akbaş (1461 Trabzon) 

Kırmızı kart: Dk. 77 Sakıb (TKİ Tavşanlı Linyitspor) 

Sarı kart: Dk. 26 Mehmet Besler (TKİ Tavşanlı Linyitspor)