15 Gürcü Doktor Adayı Stajını RTEÜ’de Yaptı Sertifikasını Aldı

15 Gürcü Doktor Adayı Stajını RTEÜ’de Yaptı Sertifikasını Aldı
Gürcistan Tiflis Devlet Tıp Üniversitesi’nden Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine staj yapmak amacıyla gelen 15 öğrenci eğitimlerini başarıyla tamamlayarak, düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde stajlarını tamamlayan geleceğin doktor adaylarından 15 öğrenciye düzenlenen törenle sertifikalarını verdi.

Tiflis Tıp Üniversitesi Öğretim Elemanı Dr. Mzia Tsiklauri eşliğinde Teona Kanashvili, Nino Kereselidze, Darejan Sikinchalashvili, Lile Janelidze, Teona Tarieladze, Rusudan İarajuli, Gvantsa Yochishvili, Mariam Khachaturiani, Pikria Nikoleishvili, Ana Dzolashvili, Mariam Kharaishvili, Kristine Dznelashvili, Mehpara Hasanova, Billura Gajieva ve Güldeniz Coşkun olmak üzere toplam 15 öğrenci RTEÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesinde radyoloji, onkoloji, jinekoloji, göz, kalp vb. alanlarda staj eğitimi gördü.

Tıp Fakültesinde düzenlenen törenle öğrencilere sertifikaları, Rektör Prof. Dr. Hüseyin Karaman ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ekrem Algün tarafından verildi. Rektör Karaman, öğrencilere eşlik eden Dr. Mzia Tsiklauri’ye de katkılarından dolayı teşekkür belgesi verdi.

gurcu-ogrenciler-stajlarini-rteude-tamamladi-(2).jpg

Stajlarını tamamlayan öğrencilere seslenen RTEÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Gürcü öğrencilerin eğitim hayatına önemli katkı sağlayacak staj dönemini Rize’de tamamlamış olmasından duyduğu mutluluğu ifade ettikten sonra, iki ülke arasındaki işbirliğinin bugün olduğu gibi gelecekte de sağlam bir şekilde devam edeceğini belirtti.

RTEÜ’deki uluslararası öğrenci profilinden de söz eden Prof. Dr. Karaman, yabancı uyruklu öğrenciler bazında 26 farklı ülke içerisinde en fazla Gürcistan’dan öğrenci bulunduğunu kaydetti.

Rektör Prof. Dr. Hüseyin Karaman stajlarını tamamlayan öğrencilere bundan sonraki süreçte başarılar dileyerek Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’nin kapılarının kendilerine her zaman açık olduğunu belirtti.

gurcu-ogrenciler-stajlarini-rteude-tamamladi-(4).jpg

Tiflis Tıp Üniversitesi Öğretim Elemanı Dr. Mzia Tsiklauri ise Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’nde olmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade ederek, staj dönemi boyunca kendilerine gösterilen ilgi ve destek dolayısıyla başta Rektör Prof. Dr. Hüseyin Karaman olmak üzere Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ekrem Algün, Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Hasan Türüt ve öğrencilerin staj gördüğü kliniklerdeki hekimlere teşekkür etti.

gurcu-ogrenciler-stajlarini-rteude-tamamladi-(3).jpg

Stajlarını tamamlayan öğrenciler de, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde staj yapmış olmaktan memnuniyet duyduklarını ifade ettiler. Rize’yi çok sevdiklerini belirten öğrenciler tekrar Rize’ye gelmek istediklerini söyleyerek Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman başta olmak üzere tıp fakültesi dekanlığı, hastane yönetici ve personeline teşekkür ettiler.

gurcu-ogrenciler-stajlarini-rteude-tamamladi-(5).jpggurcu-ogrenciler-stajlarini-rteude-tamamladi-(6).jpggurcu-ogrenciler-stajlarini-rteude-tamamladi-(7).jpg

gurcu-ogrenciler-stajlarini-rteude-tamamladi-(8).jpggurcu-ogrenciler-stajlarini-rteude-tamamladi-(9).jpggurcu-ogrenciler-stajlarini-rteude-tamamladi-(10).jpg

gurcu-ogrenciler-stajlarini-rteude-tamamladi-(11).jpggurcu-ogrenciler-stajlarini-rteude-tamamladi-(12).jpggurcu-ogrenciler-stajlarini-rteude-tamamladi-(13).jpg

gurcu-ogrenciler-stajlarini-rteude-tamamladi-(14).jpggurcu-ogrenciler-stajlarini-rteude-tamamladi-(15).jpggurcu-ogrenciler-stajlarini-rteude-tamamladi-(16).jpg

gurcu-ogrenciler-stajlarini-rteude-tamamladi-(17).jpggurcu-ogrenciler-stajlarini-rteude-tamamladi-(18).jpggurcu-ogrenciler-stajlarini-rteude-tamamladi-(19).jpg

gurcu-ogrenciler-stajlarini-rteude-tamamladi-(20).jpggurcu-ogrenciler-stajlarini-rteude-tamamladi.jpg