15 Temmuz Şehitleri Türkiye Halter Şampiyonası'nın Açılış Seremonisi Gerçekleştirildi

15 Temmuz Şehitleri Türkiye Halter Şampiyonası'nın Açılış Seremonisi Gerçekleştirildi
Rize'de, yıldızlar ve 15 yaş altı sporcuların mücadele edeceği, 15 Temmuz Şehitleri Türkiye Halter Şampiyonası'nın açılış seremonisi gerçekleştirildi.

Yeni Şehir Spor Salonu'nda düzenlenen açılışa, Türkiye Halter Federasyonu Başkanı Tamer Taşpınar, Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Cafer Küçükmustafa ve sporcular katıldı.

Açılış töreninde konuşan Federasyon Başkanı Tamer Taşpınar, azimle çalışarak arzu ettikleri seviyeyi yakalayacakların söyledi.

Dünyada hiç kimsenin karşılarında duramayacaklarını ifade eden Taşpınar, "Çünkü biz Türk milleti olarak mazlumun yanındayız. Ezilenlerin yanındayız." dedi.

Taşpınar, spor camiası ve Halter Federasyonu olarak üzerilerine düşeni en iyi şekilde yapacaklarını belirterek, şunları söyledi: "5 yıl önce görevi devraldığımızda ortalama madalya sayımız 62 idi. Sonra 64, 120, 153 ve 148 oldu. Madalyaları ikiye katladık. Bunu birlikte yaptık. Yeterli mi değil. Hedefimiz olimpiyatlarda madalya almak. Birlikte başararak bunu da gerçekleştirmiş olacağız. Bu yıl Büyükler Avrupa Şampiyonasında 9 madalya aldık. Yıldızlar Dünya Şampiyonasında 7 madalya aldık. Gençler Dünya Şampiyonasında 3 madalya aldık. Bakü'de yapılan İslam oyunlarında 9 madalya aldık."

15-temmuz-sehitleri-turkiye-halter-sampiyonasi-(7).jpg

Vali Bektaş ise böyle önemli bir şampiyonaya ev sahipliği yaptıklarından dolayı gurur duyduklarını belirterek, "Biz içeride ne yaptığımız değil dışarıda ne başardığımız önemli. Giderek sporda da ülkemizde ve gerekse uluslararası ortamlarda başarılarımızın çoğaldığını görmekten mutluyuz." diye konuştu. 

15-temmuz-sehitleri-turkiye-halter-sampiyonasi-(8).jpg

Şampiyonada, 61 ilden 539 sporcu mücadele ediyor. 

Organizasyon, 23 Temmuz'da sona erecek.

15-temmuz-sehitleri-turkiye-halter-sampiyonasi-(5).jpg15-temmuz-sehitleri-turkiye-halter-sampiyonasi-(1).jpg15-temmuz-sehitleri-turkiye-halter-sampiyonasi-(2).jpg15-temmuz-sehitleri-turkiye-halter-sampiyonasi-(3).jpg

15-temmuz-sehitleri-turkiye-halter-sampiyonasi-(4).jpg15-temmuz-sehitleri-turkiye-halter-sampiyonasi-(10).jpg15-temmuz-sehitleri-turkiye-halter-sampiyonasi-(9).jpg15-temmuz-sehitleri-turkiye-halter-sampiyonasi-(6).jpg