185 Bin Çay Üreticisinin Gözü Kulağı Budama Parası İçin Cumhurbaşkanı Erdoğan’da

185 Bin Çay Üreticisinin Gözü Kulağı Budama Parası İçin Cumhurbaşkanı Erdoğan’da
Yaş çay üretiminin yapıldığı Doğu Karadeniz Bölgesinde yaklaşık 185 bin üreticinin gözü kulağı yaklaşık 1 milyar 200 milyon lira olan yaş çay budama bedellerinin Kurban Bayramı öncesinde ödenmesi için Cumhurbaşkanı Erdoğan’da olacak.

Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığının bilgisi dahilinde 1/10 oranında çay bahçelerinin budama projesi 2021 yılı itibariyle tamamlanarak, 2022 yılından itibaren 7 yıl sürecek olan 1/7 oranında gençleştirme budama işlemi yapılıyor.

Doğu Karadeniz Bölgesinde Rize, Artvin, Trabzon, Giresun ve Ordu’da yaklaşık 205 bin üretici tarafından 800 bin dekar alanda yapılan yaş çay üretiminde 2023 yılı için yaklaşık 185 bin üretici budama işlemi gerçekleştirdi. Buna karşılık olarak Hazine ve Maliye Bakanlığınca çay üreticilerine yaklaşık 1 milyar 200 milyon lira budama tazminatı ödenecek. Genellikle Haziran ayının son haftası ile Temmuz ayının ilk haftasında ödenmekte olan budama bedelleri için çay üreticileri hemşehrileri olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan gelecek müjdeli haberi bekliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çay üreticisi hemşehrileri budama bedellerinin Kurban Bayramı öncesinde ödenmesiyle bayrama daha rahat ve huzurlu gireceklerini ifade ederek, budama paralarının Kurban Bayramı öncesinde ödenmesiyle de yüzlerinin güleceğini kaydetti.

TARIM BAKANLIĞI’NIN ÇAY BUDAMA TAZMİNATI ÖDEME PROGRAMI HAZİRAN AYI

Yaş çay üreticileri Tarım ve Orman Bakanlığının ‘TarımCebimde' mobil uygulamasında çay budama tazminatının haziran ayı ödeme programında yer aldığını belirterek, ödemelerin haziran ayı içerisinde Kurban Bayramı öncesinde ödenebilmesi için Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Hazine ve Maliye Bakanlığına bir talimat vermesinin yeterli olacağı görüşünde birleşiyor.

İşte bu nedenle çay üreticileri Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Hazine Bakanlığına vereceği talimatla bayrama daha mutlu ve huzurlu girecekleri müjdeyi hemşehrileri olan Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan bekliyor.

185-bin-cay-ureticisinin-gozu-kulagi-budama-icin-cumhurbaskani-erdoganda.jpg

Kaynak:Bayram Ali Sarı

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
4 Yorum