2010’un lokomotifi Esenler

2010’un lokomotifi Esenler
Esenler Belediyesi’nin İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Kent Kültürü Yönetmenliği desteği ile hayata geçirilen “Esenler 2010’a 100 Bin Kişi İle Katılıyor Projesi” tüm hızıyla devam ediyor.

İstanbul hakkında yetkin isimlerle İstanbul’u yeniden keşfeden Esenlerliler, projeyi yürekten destekliyor. 
 
Proje kapsamında geçtiğimiz Şubat ayı boyunca yapılan etkinlikler, toplam 4 bin 990 Esenlerlilerin katılımıyla gerçekleşti. Projeye duyulan ilgi, Mart ayında da tüm coşkusuyla devam ediyor. Uzman rehberler eşliğinde gerçekleşen ve ”İstanbul’a Yolculuk” başlığı altındaki İstanbul gezilerinin sonuncusuna, Esenler sınırları içinde bulunan 3 okuldan (İbrahim Turhan Lisesi, Esenler Çok Programlı Lisesi, Esenler Ticaret Meslek Lisesi,) 314 öğrenci katıldı. Öğrencilere, Türk İslam Eserleri Müzesi, Hipodrom Meydanı, Dikilitaş, Örme Sütun, Yılanlı Sütun, Alman Çeşmesi, Sultanahmet Camii, Dolmabahçe Sarayı ve Topkapı Sarayı gibi İstanbul’un tarihi ve turistik mekânlar gezdirilerek bilgilendirildi.

İstanbul’a Yolculuk gezilerinin Esenler sakinlerine yönelik ayağında ise Turgut Reis ve Kemer Mahallesi sakinleri katıldı. 135 kişinin katılımıyla gerçekleşen son gezilerde tarihi mekânlarla birlikte, 1453 Panaroma Müzesi, Kültür Evleri ve Miniatürk ziyaret edilerek İstanbul’un tarihi ve coğrafi güzelliklerine dair uzman rehberler eşliğinde bilgilendirildiler. 
 
 “İstanbullu Olma” başlığı altında; kent kültürü, kentlilik bilinci ve aidiyet kavramlarını yerel bazda teşvik ederek daha genel ve daha kapsayıcı bir “İstanbulluluk” anlayışı geliştirmek amacıyla gerçekleştirilen kahvehane ve sivil toplum kuruluşu toplantılarına da 243 kişi katıldı.
 
İstanbul konusunda yetkin isimler tarafından verilen okullarda gerçekleştirilen “İstanbullu Olma Seminerleri”ne de Neyyir Turhan İlköğretim Okulu, Örfi Çetinkaya İlköğretim Okulu, Öz-De- Bir İlköğretim Okulu ve Tacirler Eğitim Vakfı İlköğretim Okulu’nda toplam 553 öğrenci katıldı.
 
 “Kent Vizyonuna Sivil Kalite Katkısı” başlığı altında okullarda gerçekleştirilen seminerleri ise Birlik İlköğretim Okulu, Cumhuriyet İlköğretim Okulu, Öz-De- Bir İlköğretim Okulu, Fidan Demircioğlu İlköğretim Okulu ve Fatih İlköğretim Okulu’ndan toplam 526 öğrenci takip etti.
 
“Kent Vizyonuna Sivil Kalite Katkısı” başlığı altında belediye çalışanlarına yönelik “Müşteri Memnuniyeti, Etkili İletişim, Stres Yönetimi” konularında 4 seminer gerçekleşti. Seminerlere 150 belediye personeli iştirak etti.

“Kent Vizyonuna Sivil Kalite Katkısı” başlığı altında öğretmenlere yönelik “Stres Yönetimi ve Eğitimde Yeni Yaklaşımlar” konularında 4 seminer gerçekleşti ve 803 öğretmen katıldı.
“Kent Vizyonuna Sivil Kalite Katkısı” başlığı altında okul yöneticilerine yönelik “Eğitimde Yeni Yaklaşımlar ve Etkili İletişim” konularındaki 2 seminer ise 93 okul yöneticisi katılımıyla gerçekleştirildi.