2024 Yılı I. Dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı

2024 Yılı I. Dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı
Rize İli 2024 yılı I. Dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Rize Valisi İhsan Selim Baydaş Başkanlığında AFAD Acil Durum Yönetim Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Kamu kuruluşlarının yatırımlarının izlenmesini, çalışmalarının koordine edilmesini ve il düzeyindeki yatırımların daha etkin bir şekilde yürütülmesini sağlamak amacıyla üçer aylık dönemler halinde gerçekleştirilen İl Koordinasyon Toplantılarının 2024 yılı I. Dönem Toplantısı, Rize Valisi İhsan Selim Baydaş başkanlığında yapıldı.

AFAD Acil Durum Yönetim Merkezinde gerçekleştirilen, sekretaryası İl Planlama ve Koordinasyon Müdürlüğünce yürütülen toplantıya; Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Vali Yardımcıları Murat Öztürk, Hüseyin Aydın, Rize Vali Yardımcısı Vekili Eray Gürsoy, Kaymakamlar, ilçe ve belde belediye başkanları, yatırımcı kuruluşların bölge ve il müdürleri ile diğer yetkililer katıldı.

Vali Baydaş, toplantının açılışında yaptığı açıklamada; “Kamu kuruluşlarımızın yatırımlarının izlenmesini, çalışmalarının koordine edilmesini ve il düzeyindeki yatırımların daha etkin bir şekilde yürütülmesini sağlamak amacıyla bir araya gelmiş bulunuyoruz. Bu amaçla 2024 yılının I. toplantısını açıyorum.

Bugünkü toplantımızın ana gündem maddesi, 2023 yılı IV. döneminde ilimizde gerçekleştirilen yatırımları görüşmek, koordinasyonu gerektiren hususları tespit etmek ve bu yatırımların yerel ve bölgesel kalkınma bakımından değerlendirmesini yapmak olacaktır.

İlimizde 2023 yılı IV. döneminde; ulaştırma-haberleşme sektöründe 58, eğitim sektöründe 16, turizm sektöründe 19, tarım sektöründe 86, enerji sektöründe 46, imalat sektöründe 35, konut sektöründe 7, sağlık sektöründe 15 ve diğer kamu hizmetleri (iktisadi-sosyal) sektöründe 62 olmak üzere toplam 344 proje ve iş yürütülmüştür.

Yürütülen 344 proje ve işin toplam tutarı 46 Milyar 173 Milyon 918 Bin ₺ olup bu projelere önceki yıllarda 11 Milyar 794 Milyon 625 Bin ₺ harcanmıştır. Projelerin 2023 yılı ödenekleri ise 7 Milyar 203 Milyon 755 Bin ₺’dir.

2023 yılı IV. döneminde yürütülen 344 adet projenin 115’i (%33) bitirilmiştir. 169 adet (%49) proje üzerinde çalışmalar sürdürülmekte olup 20 adet (%6,) proje ve işin ihalesi beklenilmektedir. 24 adet (%7) iş ve proje henüz başlamamış. 16 adet (%5) proje tasfiye edilmiştir. Söz konusu projeler için 2023 yılı IV. dönem sonu itibariyle toplam 18 Milyar 349 Milyon 631 Bin ₺ harcama yapılmıştır.

Şimdi yatırımcı kuruluş temsilcileri 2023 yılı IV. döneminde ilimizde gerçekleştirilen yatırım ve iş programlarını sırayla kurulumuza sunacaklar. Yatırımcı kuruluş temsilcileri yatırım ve iş programlarını sunarlarken karşılaştıkları sorun ve darboğazları da dile getireceklerdir. Katılımcılar, sunumunu bitiren yatırımcı kuruluş temsilcisine soru yöneltebilecektir.

İl Koordinasyon Kurulumuzun 2024 yılı I. toplantısının İlimiz yatırımları açısından başarılı olmasını diliyorum” dedi.

Vali Baydaş’ın açıklamalarının ardından İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı; Karayolları 10. Bölge Müdürü Mehmet Aşık, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı 12. Bölge Müdürü İhsan Gümrükçü, DSİ 22. Bölge Müdürü Fatih Kişi, Trabzon Orman Bölge Müdür Vekili Murat Bitişyılmaz, İller Bankası Trabzon Bölge Müdürü Cafer Bilgin, Doğa Koruma Milli Parklar 12. Bölge Müdürü Vekili Cüneyt Aloğlu, Tapu ve Kadastro IX. Bölge Müdürü Serkan Coşkun ilimizdeki çalışmaları ve projeleri hakkında yaptıkları sunumlar ile devam etti.

rize-ili-2024-yili-i-donem-il-koordinasyon-kurulu-toplantisi-rize-valisi-ihsan-selim-baydas-baskanliginda-afad-acil-durum-yonetim-merkezinde-gerceklestirildi-2.jpg

rize-ili-2024-yili-i-donem-il-koordinasyon-kurulu-toplantisi-rize-valisi-ihsan-selim-baydas-baskanliginda-afad-acil-durum-yonetim-merkezinde-gerceklestirildi-3.jpg

rize-ili-2024-yili-i-donem-il-koordinasyon-kurulu-toplantisi-rize-valisi-ihsan-selim-baydas-baskanliginda-afad-acil-durum-yonetim-merkezinde-gerceklestirildi-4.jpg

rize-ili-2024-yili-i-donem-il-koordinasyon-kurulu-toplantisi-rize-valisi-ihsan-selim-baydas-baskanliginda-afad-acil-durum-yonetim-merkezinde-gerceklestirildi-5.jpg

rize-ili-2024-yili-i-donem-il-koordinasyon-kurulu-toplantisi-rize-valisi-ihsan-selim-baydas-baskanliginda-afad-acil-durum-yonetim-merkezinde-gerceklestirildi-6.jpg

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.